Kuracie krídla s mangom (fotorecept)
Autor receptu: 2010
Slap moan char swai trochu upravena verzia tohto kmerskeho dedinskeho receptu s nezrelym mangom.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Treba nezrele mango stale tvrdsie- kyslejsie , ale ktore uz zacina trochu vonat ( nie je ako skala.)
- Pokial pripravuje kuracie kridla, do osolenej vody si dame povarit zelenu fazulku do skoro makka - pokrajanu na vacsie kusy - polky.
- Kuracie kridla som rozporcoval na 3 casti, konce - spicky som odstranil.
- Kridla som pokorenil a zlahka posolil, pomucil ( pozor na sojovu ta moze byt velmi slana).
A dal do woku kde som mal zohriaty rastlinny a sezamovy olej.
Stir - fry miesal oprazal do zlatista.
Olej som zlial, pridal do woku omacku - bez maizeny a dusil kuracie prsia do makka.
- So skrabkou na zemiaky som dal dole supu z manga a nakrajal na platky
- Do druheho pekaca som pridal trochu zliateho oleja z woku a dal som dusit do sklovita cibulu, cesnak a chilli ( mozstvo individualne).
Ked bola skoro hotova pridal som naporcovane mango a rychlo prehrial - oprazil.
- Nakoniec som pridal do pekaca predvarenu zelenu fazulku, a prehrial.
- Do woku kde som dusil v omacke kridla som pridal v troche vody rozmiesanu majzenu a premiesal a dal zahustit.
Nakoniec som pridal fazulku a mango z panvice a nechal dusit- spojit chute tak 2 minuty. Pridal jarnu cibulku nakrajanu na drobno.