Kuracie krídla s mangom (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Slap moan char swai trochu upravena verzia tohto kmerskeho dedinskeho receptu s nezrelym mangom.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Treba nezrele mango stale tvrdsie- kyslejsie , ale ktore uz zacina trochu vonat ( nie je ako skala.)
  2. Pokial pripravuje kuracie kridla, do osolenej vody si dame povarit zelenu fazulku do skoro makka - pokrajanu na vacsie kusy - polky.
  3. Kuracie kridla som rozporcoval na 3 casti, konce - spicky som odstranil.
  4. Kridla som pokorenil a zlahka posolil, pomucil ( pozor na sojovu ta moze byt velmi slana). A dal do woku kde som mal zohriaty rastlinny a sezamovy olej. Stir - fry miesal oprazal do zlatista. Olej som zlial, pridal do woku omacku - bez maizeny a dusil kuracie prsia do makka.
  5. So skrabkou na zemiaky som dal dole supu z manga a nakrajal na platky
  6. Do druheho pekaca som pridal trochu zliateho oleja z woku a dal som dusit do sklovita cibulu, cesnak a chilli ( mozstvo individualne). Ked bola skoro hotova pridal som naporcovane mango a rychlo prehrial - oprazil.
  7. Nakoniec som pridal do pekaca predvarenu zelenu fazulku, a prehrial.
  8. Do woku kde som dusil v omacke kridla som pridal v troche vody rozmiesanu majzenu a premiesal a dal zahustit. Nakoniec som pridal fazulku a mango z panvice a nechal dusit- spojit chute tak 2 minuty. Pridal jarnu cibulku nakrajanu na drobno.