Kuracie krídelka na ochutenom masle (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Kuracie mäso mám rád s maslom pečené. Tak som urobil aj krídelka na masle s cesnakom horčicou a čili.

4
porcie
10 minút
príprava
60+30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravil som si suroviny. Cele maslo preto, lebo použijem aj na zemiaky a zvyšok na iné pečenie.
  2. Krídelka som umyl a odstránil zvyšok peria a odrezal koniec krídel. Čili som nakrájal na malé kúsky. Cesnak posekal.
  3. Maslo som dal zohriať na sporák.
  4. Do horúceho masla som pridal pripravený cesnak a čili. Nechal som to asi dve minúty bublať a teraz som tam dal horčicu. Nechal to asi 4 minúty povariť nech sa to všetko spojí a potom dal nabok zo sporáka.
  5. V horúcom masle som vidličkou a lyžicou každé krídlo dobré poobracal v ňom. Z masla som to hneď ukladal na pekáč v ktorom to budem piecť. Potom som zakryl alobalom a dal do rúry piecť na 200°C na pol hodinu. Čas závisí od tipu rúry. Po pol hodine som pekáč otvoril a dal do rúry pod vrch a na vrchné pečenie na 20 minút. Počas pečenia som spravil prílohu zemiaky som varil asi 10 minút a potom ich dal zapiecť na pol hodinu.
  6. Nech nezabudnem mäso som nepodlial vodou ale mal som za 5 cl ríbezľovej vodky s čiernych ríbezli tak tím som to podlial. Viac nebolo treba, pretože na krídlach bolo dosť masla.
  7. Pozrel som mäso zdalo sa mi ešte málo upečené tak som pridal na 10 minút ešte. A tu je výsledok.
  8. Začal som servírovať na tanier som dal nakrájanú uhorku cez cely tanier na ňu zemiaky, kapiu a paradajku a nakoniec krídelka. Takže želám dobrú chuť.