Kuracie krídelka na ochutenom masle (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Kuracie mäso mám rád s maslom pečené. Tak som urobil aj krídelka na masle s cesnakom
horčicou a čili.
4 porcie |
10 minút príprava |
60+30 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravil som si suroviny. Cele maslo preto, lebo použijem aj na zemiaky a zvyšok na iné pečenie.
- Krídelka som umyl a odstránil zvyšok peria a odrezal koniec krídel. Čili som nakrájal na malé kúsky. Cesnak posekal.
- Maslo som dal zohriať na sporák.
- Do horúceho masla som pridal pripravený cesnak a čili. Nechal som to asi dve minúty bublať a teraz som tam dal horčicu. Nechal to asi 4 minúty povariť nech sa to všetko spojí a potom dal nabok zo sporáka.
- V horúcom masle som vidličkou a lyžicou každé krídlo dobré poobracal v ňom. Z masla som to hneď ukladal na pekáč v ktorom to budem piecť. Potom som zakryl alobalom a dal do rúry piecť na 200°C na pol hodinu. Čas závisí od tipu rúry. Po pol hodine som pekáč otvoril a dal do rúry pod vrch a na vrchné pečenie na 20 minút. Počas pečenia som spravil prílohu zemiaky som varil asi 10 minút a potom ich dal zapiecť na pol hodinu.
- Nech nezabudnem mäso som nepodlial vodou ale mal som za 5 cl ríbezľovej vodky s čiernych ríbezli tak tím som to podlial. Viac nebolo treba, pretože na krídlach bolo dosť masla.
- Pozrel som mäso zdalo sa mi ešte málo upečené tak som pridal na 10 minút ešte. A tu je výsledok.
- Začal som servírovať na tanier som dal nakrájanú uhorku cez cely tanier na ňu zemiaky, kapiu a paradajku a nakoniec krídelka. Takže želám dobrú chuť.