Kuracie fašírky

Kuracie fašírky s ananásom (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Veľmi chutné a šťavnaté fašírky. Tentokrát s ananásom.

10-12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na drobné kocky (asi tak 7 -8 mm). Pridáme vajcia, čierne mleté korenie, iné koreniny podľa chuti (ja som pridala červenú papriku), nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, zemiakový škrob a kyslú smotanu. Všetko spolu premiešame a necháme aspoň 1-2 hod. (najlepšie cez noc) postáť v chladničke. Ak sa vám zdá, že zmes je príliš tekutá, tak pridajte ešte trošku škrobu. Namiesto smotany je možné použiť aj majonézu a namiesto škrobu – hladkú múku, ja mám radšej so smotanou a škrobom, zdajú sa mi jemnejšie. Keď to postojí v chladničke, tak mäso vstrebe skoro celú tekutinu.
  2. Mäsovú zmes vykladáme lyžicou na rozohriatu panvicu s olejom. Smažíme z každej strany 1-2 minúty, aby sa mäsko zatiahlo.
  3. Takto osmažené fašírky vykladáme na pekáč. Na každú fašírku poukladáme tenký plátok ananásu (ak v kompóte sú plátky hrubšie, tak je lepšie ich prerezať na polovicu). Vrch posypeme strúhaným syrom alebo prikryjeme plátkom syra. Zapekáme v rozohriatej rúre pri 200 °C asi 15-20 minút.
  4. Podávame s ľubovoľnou prílohou. Dobrú chuť.