Kuracia polievka
Kuracia polievka so zeleninou a ryžou (fotorecept)
Autor receptu: ryzasos
Kuracia polievka so zeleninou a ryžou je tradičné jedlo plné chuti a výživných ingrediencií. Ideálna na zimné dni.* Kombinuje
šťavnatosť kuracieho mäsa s jemnosťou sladkých zemiakov a intenzitou šafranu, čím vytvára neodolateľnú rovnováhu.
Vyskúšajte tento jednoduchý recept s ryžou SOS Classic.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pór očistite a nakrájajte na tenké plátky. Tekvicu a sladké zemiaky ošúpte a nakrájajte na stredné kúsky, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie a krémová textúra.
- Kuracie prsia nakrájajte na stredné kúsky a dochuťte soľou.
- Vo veľkom hrnci zohrejte poriadnu dávku extra panenského olivového oleja. Pridajte nasekaný pór a pomaly restujte.
- Pridajte tekvicu a sladké zemiaky a premiešajte, kým nezhnednú.
- Pridajte kuracie kúsky a opečte. Keď zozlatne, pridajte drvené paradajky a premiešajte.
- Varte, kým sa paradajky mierne nezredukujú a nevytvoria hustú a aromatickú zmes. Nalejte pol pohára bieleho vína a nechajte odpariť alkohol.
- Zmes zalejte 1,5 litrom horúceho kuracieho vývaru a pridajte bobkové listy a štipku soli. Priveďte do varu a znížte teplotu na stredný ohrev, aby sa chute rovnomerne prepojili. Varte asi 10 minút, aby zelenina a kuracie mäso začali absorbovať nuansy vývaru.
- Pridajte 100 g okrúhlej SOS ryže a jemne premiešajte. Zalejte vývarom a pridajte šafran. Varte na miernom ohni 15-18 minút.
- 5 minút pred koncom varenia pridajte hrášok. Keď je ryža uvarená, odstavte hrniec z ohňa a nechajte 5 minút odpočívať.
- Polievku naservírujeme v hlbokých tanieroch a ozdobíme lístkami čerstvej petržlenovej vňate.