Kuracia pečienka pre gurmánov

Autor receptu: namarie

Pečienka.... nikdy nepatrila k mojim obľúbeným jedlám. Chyba však bola v tom, že mi ju nikto nevedel pripraviť tak, aby mi chutila. A tak som si vymyslela vlastný recept, na ktorom som - dá sa povedať - závislá.... Rýchle, lacné a mega chutné. Vyskúšajte! :)

3
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na začiatok dáme variť zemiaky v šupke. Keď sú hotové, vodu vylejeme a necháme ich zakryté v hrnci.
  2. Na panvici rozpustíme maslo a olej a orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku. Po cca 3 minutách pridáme koreniny - červ. papriku a čier. korenie. Pridáme opláchnuté a na kocky nakrájané kuracie pečienky. Osmahneme na ohni, pridáme sojovú omáčku a zalejeme pohárom vriacej vody. Necháme to podusiť - ale pozor - nezakrývajte panvicu, pečienku duste iba v pridanej vode cca 15-20min.
  3. Počas dusenia pečienky si ošúpeme zemiaky, popučíme ich pridáme do nich roztopené maslo, trochu mlieka, soľ a sušenú mätu.
  4. Pečienku odstavíme z ohňa, osolíme a pridáme ešte trochu masla - nech je omáčka krásne krémová. Hotovú pečienku podávame s vopred pripravenou zemiakovou kašou. Dobrú chuť :)