Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami fotorecept

sraczSracz, 69 ročný muž, Peoria, Arizona, USA, 21. apríla 2017 20:46
Ďalšie jeho recepty »

Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept)Foto: sracz

Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny, červenej cibule, sterilizovaných šampiňónov a hlivy ustricovej. Pri servírovaní som túto, pre nás vyslovenú pochúťku, korunoval strúhaným údeným oštiepkom. Roky využívam jednu z rád mojej vzácnej kolegyne a vynikajúcej kuchárky, pani Blaženiakovej, marinovanie pečene v jemnom horčicovom „kúpeli”, tak príprava tohoto jedla bola naozaj rýchla, expressná, ba priam „bleksová”!

2-4
porcie
12-15 min
príprava
12-15 min
tepelná úprava

Suroviny

500-600 g
2 PL (Liptov)
120-150 g
podľa potreby
1 ks stredná
250-333 ml (plátky)
podľa chuti
1 PL
podľa chuti
200 ml
200 ml
2-3 PL
120-150 ml strúhaný
Príloha:
podľa potreby

Postup prípravy

  1. 1

    Večer pred „akciou” som odblanil, dočistil a umyl laloky kuracej pečene, po osušení som ich opatrne zmiešal s dvomi polievkovými lyžicami plnotučnej liptovskej horčice a v „zafóliovanej” miske ich uložil do chladničky. Asi 33´ pred obedovaním, som na PL oleja popražil dva hrnčeky slovenskej ryže, zalial ich štyrmi hrnčekami horúcej vody, pridal ČL soli, pomiešal, vložil PL masla, prikryl a nechal variť budúcu prílohu. Pokrájal som údenú slaninu, opražil ju na červenohnedo, pridal pokrájanú cibuľu a jadrovníky veľkých zelených paprík.

    Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po premiešaní a asi 3÷4´ orestovaní som do základu vložil v horčicovej marináde „odpočinuté” laloky kuracej pečene (ale touto „technológiou” pripravujem všetky druhy pečene), pasypal ich čerstvo mletým čiernym korením a mletou sladkou paprikou.

    Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opatrne premiešal a restoval rovné štyri minúty, potom kychyňskými kliešťami každý lalok nežne otočil a dorestoval druhé štyri minúty.

    Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hneď som pridal odkvapkané sterilizované huby, ktoré som po jemnom zmiešaní s pečeňou nechal iba minútku-dve v hebkom základe zohriať

    Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    spolu s kúskami masla.

    Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým sa dovarila aj slovenská ryža, takže som mohol, po ozdobení strúhaným údeným oštiepkom a lístkom zeleru, servírovať!

    Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist