Dusené kuracie mäso
Kuracia panvica s nádychom Bombaja (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Recept je podľa môjho obľúbeného kuchára Sunil Vijayakar.
Celkom jednoduché, rýchle a veľmi voňavé jedlo.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rozpálenom oleji opečieme nakrájanú cibuľu, cesnak a paradajku. Pridáme kura a opekáme do zlatova, tak 3-4 minúty.
- Pripravíme koreniny a nakrájame zeleninu.
- Kura poprášime múkou a zalejeme vývarom. Pridáme horčicu, badián, škoricu, mrkvu, zemiaky a jarnú cibuľku.
Prikryté varíme/dusíme asi tak 20 minút.
- Odokryjeme. Pridáme hrášok a ďalej, odokryté, necháme pobublávať ešte takých 10 minút.
- Podávame s ryžou, veľmi chutná je k tomu basmati alebo jasmínová.
Ja som pridala aj pár zelených fazuliek.