Dusené kuracie mäso

Kuracia panvica s nádychom Bombaja (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Recept je podľa môjho obľúbeného kuchára Sunil Vijayakar. Celkom jednoduché, rýchle a veľmi voňavé jedlo.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na rozpálenom oleji opečieme nakrájanú cibuľu, cesnak a paradajku. Pridáme kura a opekáme do zlatova, tak 3-4 minúty.
  2. Pripravíme koreniny a nakrájame zeleninu.
  3. Kura poprášime múkou a zalejeme vývarom. Pridáme horčicu, badián, škoricu, mrkvu, zemiaky a jarnú cibuľku. Prikryté varíme/dusíme asi tak 20 minút.
  4. Odokryjeme. Pridáme hrášok a ďalej, odokryté, necháme pobublávať ešte takých 10 minút.
  5. Podávame s ryžou, veľmi chutná je k tomu basmati alebo jasmínová. Ja som pridala aj pár zelených fazuliek.