Kurací steak
Kurací steak s parmezánovou omáčkou
Autor receptu: wildfoods
Rýchly chutný obed, z pár surovín.
2 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia rozkrojíš na polovicu a ochutíš soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom a provensalskými bylinkami.
- Na rozpálenom olivovom oleji opečieš prsia z oboch strán, aby boli pekne do zlatista opečené.
- Opečené prsia odložíš bokom, do výpeku pridáš kocku masla a orestuješ nakrájaný cesnak asi tak minútku a následne zaleješ smotanou.
- Smotanu trochu prevaríme a pridáme strúhaný parmezán, soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Ryžu si uvaríš podľa návodu alebo podľa seba.
- A už len servíruješ - ryža na spodok, navrch kurací plátok, ktorý zaleješ omáčkou a ozdobíš čerstvými mikrobylinkami. Ja som použil výhonky reďkovky.