Kurací steak

Kurací steak s parmezánovou omáčkou

Autor receptu: wildfoods

Rýchly chutný obed, z pár surovín.

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia rozkrojíš na polovicu a ochutíš soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom a provensalskými bylinkami.
  2. Na rozpálenom olivovom oleji opečieš prsia z oboch strán, aby boli pekne do zlatista opečené.
  3. Opečené prsia odložíš bokom, do výpeku pridáš kocku masla a orestuješ nakrájaný cesnak asi tak minútku a následne zaleješ smotanou.
  4. Smotanu trochu prevaríme a pridáme strúhaný parmezán, soľ a čierne korenie podľa chuti.
  5. Ryžu si uvaríš podľa návodu alebo podľa seba.
  6. A už len servíruješ - ryža na spodok, navrch kurací plátok, ktorý zaleješ omáčkou a ozdobíš čerstvými mikrobylinkami. Ja som použil výhonky reďkovky.