Pečené kurča
Kura s horčicou na bielom víne (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Iný jednoduchý recept na prípravu kuraciny, aby sme nemali stále to isté...
4-8 porcie |
30 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup
- Cibule pokrájame na kolieska a poukladáme na dno pekáča. Pokvapkáme olejom.
- Kurence po umytí rozštvrtíme, okoreníme čierným korením, osolíme a potrieme dostatočne horčicou.
- Na horčicu ešte dáme plátky slaniny a pripevníme špáratkami a poukladáme do pekáča na tú cibuľu... Podlejeme 1 - 1,5 dcl bieleho vína, poprípade ešte podľa potreby pridáme trochu vody.
- Nezakryté to išlo do rúry na 80 minút pri 180 °C a behom pečenia som 3 x podlieval (pre istotu som aj pekáč otáčal).
- A máme hotovo... Podávané s ryžou (nikomu to nepovedzte, ale nabudúce to skúsim iba s celými kuracími stehnami).