Pečené kurča

Kura s horčicou na bielom víne (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Iný jednoduchý recept na prípravu kuraciny, aby sme nemali stále to isté...

4-8
porcie
30 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cibule pokrájame na kolieska a poukladáme na dno pekáča. Pokvapkáme olejom.
  2. Kurence po umytí rozštvrtíme, okoreníme čierným korením, osolíme a potrieme dostatočne horčicou.
  3. Na horčicu ešte dáme plátky slaniny a pripevníme špáratkami a poukladáme do pekáča na tú cibuľu... Podlejeme 1 - 1,5 dcl bieleho vína, poprípade ešte podľa potreby pridáme trochu vody.
  4. Nezakryté to išlo do rúry na 80 minút pri 180 °C a behom pečenia som 3 x podlieval (pre istotu som aj pekáč otáčal).
  5. A máme hotovo... Podávané s ryžou (nikomu to nepovedzte, ale nabudúce to skúsim iba s celými kuracími stehnami).