Ked clovek chce vela stihnut a nestat pri hrncoch a sporaku polovicu dna, jeto idealne kuriatko. A este usetrite cas
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
OBRÁZKAMI Osupeme si zemiaky a nakrajame na vacie kusy (na sestinky, osminky...). Na dno pekaca dame trocha oleja alebo masla (nie vela, lebo by to bolo mastne, kurca pusti stavu), na to naukladame zemiaky, ktore osolime a okorenime (ja na zemiaky davam rascu). Kura umyjeme, naporcujeme. Poriadne jednotlive kusky osolime a okorenime podla vlastneho uvazenia. Vyhrejeme trubu. Pekac prikrijeme alobalom, alebo ak mame pekac s pokrievkou prikrijeme ho nou. A dame do truby piect asi 50-60 min. Potom pekac odkryjeme a nechame kuriatko dopiect do cervena a do hrumkava. Polievame vydusenou stavou, ak jej je malo pridame trocha vody alebo bujonu a polievame... Upecene kuriatko podavame samozrejme so zemiakmi ako priloha sa hodi zeleninovy salat alebo kompot. Dobru chut.
- 2
alebo kura na cesnaku podla letaku albert: Kura osolíme a vložíme do pekáča, mäso obložíme slaninou a olúpaným cesnakom. Umyjeme zamiaky a pridáme ku kučaťu. Všetko zalejeme 0,3l vody a prikryté pečieme za občasného podlievania 1 a 1/2 hodiny. Na konci pečenia mňso odokryjeme a pridáme maslo. Pečieme do zlata a do chrumkava:-)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu