Nepečená krupicová torta

Krupicová čokoládová torta bez pečenia

Autor receptu: helena10

Veľmi jednoduchá nepečená torta, ktorá u nás chutí všetkým.

Suroviny

Postup

  1. Veľké okrúhle v mlieku navlhčené piškóty poukladám na dno okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm.
  2. Mlieko dám variť. Do horúceho vložím kocky masla. Keď sa maslo rozpustí, vsypem soľ, kakao s nasekanou čokoládou podľa vlastnej chuti a miešam, aby sa spojili. Ak nedávate čokoládu, tak kakao dajte 4 PL. Následne jemne sypem krupicu a stále metličkou miešam, aby neboli hrudky. Uvarím krupicu, ktorú hneď menším prúdom nalejem na piškóty vo forme a zarovnám.
  3. Povrch horúcej krupice štedro posypem menšími hoblinami čokolády (alebo nastrúhanou čokoládou – bude sa lepšie krájať), aby sa v čo najväčšej miere teplom roztopila. Nechám vychladiť tak, aby som ju mohla dať na niekoľko hodín do chladničky. Ja nechávam celú noc.
  4. Potom už len trochu ozdobím a nakrájam ostrým nožom vopred namočeným v horúcej vode... Dobrú chuť!