Bravčová krkovička

Krkovička s kremžskou horčicou a šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborný obed či večera z pekáča.

4-6
porcie
25 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Plátky mäsa osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme sladkou červenou paprikou, potrieme horčicou. Cibuľu, cesnak, šampiňóny očistíme, pokrájame na mesiačiky
  2. Každý plátok mäsa krátko osmažíme z oboch strán na oleji a preložíme do zapekacej misy. Do výpeku dáme cibuľu, cesnak orestujeme do sklovita a zasypeme trochu červenou paprikou. Pridáme šampiňóny, 2 ČL horčice orestujeme 1-2 minúty, podlejeme vývarom alebo teplou vodou a necháme prejsť varom. Zmes uložíme na mäso, ktoré zakryjeme alobalom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 45-50 minút.
  3. Asi 10-15 minút pred dokončením alobal stiahneme a necháme v rúre, aby mäso dostalo farbu. Podávame s ryžou, zemiakmi, tarhoňou... Dobrú chuť