Kuracie krídelká
Krídelká na pikantnej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- <b>Príprava chleba: </b>Zmiešame múku, postrúhané
zemiaky, droždie, soľ, slaninu nakrájanú na kocky, pridáme
vodu, vymiešame cesto ako na knedľu, prikryjeme
utierkou alebo potravinárskou fóliou, odložíme na
teplé miesto a necháme podkysnúť.
- Do hrnca dáme cibuľu, cesnak, med, drvené paradajky, soľ,
čierne korenie, červené víno, worcesterskú omáčku
a sušené čili. Povaríme a podľa potreby dochutíme.
- Očistené kuracie krídla vložíme do hlbšieho plechu
a zalejeme pripravenou omáčkou. Nakysnuté cesto rozdelíme
na polovicu a urobíme bochníky. Pečieme na
mastnom papieri. Do rúry predhriatej na 180 °C vložíme
chlieb, pekáč s krídelkami a pečieme 40 minút.
|