Krídelká a mušle s ananásovou salsou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- Krídelká pred grilovaním povaríme asi 25 minút v osolenej vode s koreňovou zeleninou, medom a badiánom. Potom ich za tepla vykostíme. Keď vychladnú, pokvapkáme ich limetkovou šťavou, sprudka grilujeme asi 4 minúty.
- Mušle sv. Jakuba očistíme, osušíme, osolíme a na olivovom oleji sprudka grilujeme z každej strany dve minúty.
- Pyré: zemiaky uvaríme v osolenej vode, na panvičke speníme na masle šalotku so štipkou ces-naku, prilejeme mlieko a smotanu, následne vymixujeme jemné pyré spolu so zemiakmi, prípadne dosolíme.
- Ananásová salsa: čerstvý ananás nakrájame na malé kocky, pokvapkáme limetkovou šťavou, pridáme nasekanú mätu, kryštálový cukor a premiešame. Je dobré urobiť si ju skôr, nech sa odleží, mäta prestúpi celou salsou a je osviežujúcejšia.
|