Krídelká a mušle s ananásovou salsou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krídelká pred grilovaním povaríme asi 25 minút v osolenej vode s koreňovou zeleninou, medom a badiánom. Potom ich za tepla vykostíme. Keď vychladnú, pokvapkáme ich limetkovou šťavou, sprudka grilujeme asi 4 minúty.
  2. Mušle sv. Jakuba očistíme, osušíme, osolíme a na olivovom oleji sprudka grilujeme z každej strany dve minúty.
  3. Pyré: zemiaky uvaríme v osolenej vode, na panvičke speníme na masle šalotku so štipkou ces-naku, prilejeme mlieko a smotanu, následne vymixujeme jemné pyré spolu so zemiakmi, prípadne dosolíme.
  4. Ananásová salsa: čerstvý ananás nakrájame na malé kocky, pokvapkáme limetkovou šťavou, pridáme nasekanú mätu, kryštálový cukor a premiešame. Je dobré urobiť si ju skôr, nech sa odleží, mäta prestúpi celou salsou a je osviežujúcejšia.