Krémový cícer s ryžou

Krémový cícer s ryžou a guľôčkami z tresky

Autor receptu: ryzasos

Cícer s ryžou je klasickou kombináciou španielskej kuchyne, ktorá spája to najlepšie zo strukovín a obilnín do chutného a výživného jedla.* Tento recept, vhodný pre každé ročné obdobie, je ideálny pre tých, ktorí hľadajú zdravé jedlo bohaté na rastlinné bielkoviny a plné chuti.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesnak ošúpte a nasekajte na tenké plátky. Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na stredne veľké kúsky. Aj cibuľu ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska.
  2. Tresku uvarte alebo upečte (podľa toho, ako ju máte radšej) a nakrájajte na drobné kúsky.
  3. Na panvici s olivovým olejom orestujte cibuľu. Keď bude zlatohnedá, pridajte lyžicu sladkej papriky a dobre premiešajte, aby paprika neprihorela.
  4. Do hrnca s vodou dajte zemiaky a mrkvu a varte domäkka. Potom pridajte aj scedený konzervovaný cícer. Po chvíli pridajte aj restovanú cibuľu a ryžu SOS. Nechajte variť 18-20 minút.
  5. Kým sa ryža varí, v miske zmiešajte na drobno nakrájanú uvarenú alebo upečenú tresku s vajíčkami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Potom po troškách pridávajte strúhanku a mlieko, kým nezískate cesto na guľôčky.
  6. Zo zmesi vytvarujte guľôčky a opekajte na rozpálenom ohni do zlatista.
  7. Tesne pred dovarením ryžovo-cícerovej zmesi pridajte do hrnca riasy wakame a guľôčky z tresky. Varte ešte 5 minút a podávajte s prekrojeným uvareným vajíčkom na vrchu.