Krémový cícer s ryžou
Krémový cícer s ryžou a guľôčkami z tresky
Autor receptu: ryzasos
Cícer s ryžou je klasickou kombináciou španielskej kuchyne, ktorá spája to najlepšie zo strukovín a obilnín do chutného a
výživného jedla.* Tento recept, vhodný pre každé ročné obdobie, je ideálny pre tých, ktorí hľadajú zdravé jedlo bohaté na
rastlinné bielkoviny a plné chuti.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cesnak ošúpte a nasekajte na tenké plátky. Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na stredne veľké kúsky. Aj cibuľu ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska.
- Tresku uvarte alebo upečte (podľa toho, ako ju máte radšej) a nakrájajte na drobné kúsky.
- Na panvici s olivovým olejom orestujte cibuľu. Keď bude zlatohnedá, pridajte lyžicu sladkej papriky a dobre premiešajte, aby paprika neprihorela.
- Do hrnca s vodou dajte zemiaky a mrkvu a varte domäkka. Potom pridajte aj scedený konzervovaný cícer. Po chvíli pridajte aj restovanú cibuľu a ryžu SOS. Nechajte variť 18-20 minút.
- Kým sa ryža varí, v miske zmiešajte na drobno nakrájanú uvarenú alebo upečenú tresku s vajíčkami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Potom po troškách pridávajte strúhanku a mlieko, kým nezískate cesto na guľôčky.
- Zo zmesi vytvarujte guľôčky a opekajte na rozpálenom ohni do zlatista.
- Tesne pred dovarením ryžovo-cícerovej zmesi pridajte do hrnca riasy wakame a guľôčky z tresky. Varte ešte 5 minút a podávajte s prekrojeným uvareným vajíčkom na vrchu.