Krémová tekvicová polievka

majki - fotkamajki, 17. júna 2013
Krémová tekvicová polievka
Foto: majki

Je to taký skvelý recept, že sa tu s ním chcem podeliť. Základ mám z jedného nemeckého časopisu spred štyroch rokov. Odvtedy ju varím Zobraziť celý popisJe to taký skvelý recept, že sa tu s ním chcem podeliť. Základ mám z jedného nemeckého časopisu spred štyroch rokov. Odvtedy ju varím vždy takto a vždy má úspech!

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
1 strúčik
3 PL (na dusenie)
1/2 ČL
600 ml (alebo vývar)
150 ml
1 PL (alebo kyslá smotana)




Postup

  1. 1

    Na masle speníme cibuľku, pridáme nakrájanú ošúpanú tekvicu so zemiakom a cesnakom. Všetko dusíme. Pridáme Curry korenie a chvíľu podusíme. Zalejeme vývarom (vodou) a varíme na miernom plameni 20 min. Rozmixujeme ponorným mixérom spolu so smotanou a creme fraiche (kyslou smotanou). Dáme zovreť a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a korením.

  2. 2

    Tekvicové jadierka upečieme nasucho na panvici. Polievku naberieme do tanierov a posypeme jadierkami, kôprom a pokvapkáme trochou tekvicového oleja. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

angast
takéto polievky na studeno mám veľmi rád . Perfektná !!!
majki
@angast : mne viac chuti teplá, ale proti gustu ziadny disputat :)
@garanco : zaujimavy recept! Skus aj tento moj z maslovej tekvice, potom das vediet ktory chutil viac!
uhlopriecka
Polievocka je vynikajuca, dokonca aj s obycajnou tekvicou - maslovej som mala len kusok a na prifarbenie som pridala mrkvu ;-) manzel pochvalil, vdaka za recept!
1x majki
luss44
dnes vyskúšaná a musím povedať je výborná, vynechala som kyslú smotanu, dala som len šlahačkovú a pažítku namiesto kôpru, ktorý ja nemusím. Všetkým chutí, už aj rcp ukladám do KK.
1x majki
lenaer
perfektny recept!! polievka bola vyborna! paci sa mi ze tam bol aj muskatovy oriesok, ja som este pridala suseny dumbier...mnamka, diky za recept!
viki93
Skvelá polievočka, ozaj najlepší recept. Ja pridávam celú kyslú smotanu :) lebo mám rada kyslejšie :) oplatí sa vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia