Foto: majki
Je to taký skvelý recept, že sa tu s ním chcem podeliť. Základ mám z jedného nemeckého časopisu spred štyroch rokov. Odvtedy ju varím Zobraziť celý popisJe to taký skvelý recept, že sa tu s ním chcem podeliť. Základ mám z jedného nemeckého časopisu spred štyroch rokov. Odvtedy ju varím vždy takto a vždy má úspech!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
3 PL (na dusenie) |
|
1/2 ČL |
|
600 ml (alebo vývar) |
|
150 ml |
|
1 PL (alebo kyslá smotana) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na masle speníme cibuľku, pridáme nakrájanú ošúpanú tekvicu so zemiakom a cesnakom. Všetko dusíme. Pridáme Curry korenie a chvíľu podusíme. Zalejeme vývarom (vodou) a varíme na miernom plameni 20 min. Rozmixujeme ponorným mixérom spolu so smotanou a creme fraiche (kyslou smotanou). Dáme zovreť a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a korením.
- 2
Tekvicové jadierka upečieme nasucho na panvici. Polievku naberieme do tanierov a posypeme jadierkami, kôprom a pokvapkáme trochou tekvicového oleja. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/tekvicova-kremova-polievka/9686...
@garanco : zaujimavy recept! Skus aj tento moj z maslovej tekvice, potom das vediet ktory chutil viac!