Krémová polievka z tekvice hokkaido
Foto: ivkasrecipes
Hustá krémová polievka z tekvice hokkaido s kyslou smotanou a tekvicovými semiačkami vás určite v chladné večery zahreje.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvice dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie mesiačiky aj so šupkou. Očistenú mrkvu nakrajame na menšie kúsky. Zeleninu polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a predpečieme v rúre pri teplote 200 stupňov.
-
2
Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu a cesnak, ktoré nemusíme krájať na malé kúsky pretože budeme aj tak mixovať. Orestujeme v hrnci na olivovom oleji a potom pridáme tekvicu a mrkvu z rúry. Chvíľu spolu orestujeme a potom zalejeme vodou a zeleninovým vývarom prípadne bujónom. Privedieme k varu a potom varíme na miernom ohni 20 minút.
- 3
Všetko spolu rozmixujeme, podľa chuti okoreníme. Podávame s lyžičkou kyslej smotany a posypané tekvicovými semiačkami. Dobrú chuť.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Cuketa a hokkaido dve chutove ruzne suroviny.