Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Krémová polievka z tekvice hokkaido

ivkasrecipes - bez fotkyivkasrecipes, 10. januára 2020

Hustá krémová polievka z tekvice hokkaido s kyslou smotanou a tekvicovými semiačkami vás určite v chladné večery zahreje.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks menšia (alebo jedna veľká)
 nesolené
1 ks
1 ks
3 ks
 (alebo bujón)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvice dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie mesiačiky aj so šupkou. Očistenú mrkvu nakrajame na menšie kúsky. Zeleninu polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a predpečieme v rúre pri teplote 200 stupňov.

    Krémová polievka z tekvice hokkaido - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu a cesnak, ktoré nemusíme krájať na malé kúsky pretože budeme aj tak mixovať. Orestujeme v hrnci na olivovom oleji a potom pridáme tekvicu a mrkvu z rúry. Chvíľu spolu orestujeme a potom zalejeme vodou a zeleninovým vývarom prípadne bujónom. Privedieme k varu a potom varíme na miernom ohni 20 minút.

  3. 3

    Všetko spolu rozmixujeme, podľa chuti okoreníme. Podávame s lyžičkou kyslej smotany a posypané tekvicovými semiačkami. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: