Krémová polievka z tekvice hokkaido
Hustá krémová polievka z tekvice hokkaido s kyslou smotanou a tekvicovými semiačkami vás určite v chladné večery zahreje.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks menšia (alebo jedna veľká) |
|
nesolené |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(alebo bujón) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Tekvice dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie mesiačiky aj so šupkou. Očistenú mrkvu nakrajame na menšie kúsky. Zeleninu polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a predpečieme v rúre pri teplote 200 stupňov.
-
2
Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu a cesnak, ktoré nemusíme krájať na malé kúsky pretože budeme aj tak mixovať. Orestujeme v hrnci na olivovom oleji a potom pridáme tekvicu a mrkvu z rúry. Chvíľu spolu orestujeme a potom zalejeme vodou a zeleninovým vývarom prípadne bujónom. Privedieme k varu a potom varíme na miernom ohni 20 minút.
- 3
Všetko spolu rozmixujeme, podľa chuti okoreníme. Podávame s lyžičkou kyslej smotany a posypané tekvicovými semiačkami. Dobrú chuť.
Tiež tekvicová polievka:
Ďalšie recepty:
- 3
Diskusia k receptu