Tekvicová polievka

Krémová polievka z tekvice hokkaido

Autor receptu: ivkasrecipes

Hustá krémová polievka z tekvice hokkaido s kyslou smotanou a tekvicovými semiačkami vás určite v chladné večery zahreje.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvice dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie mesiačiky aj so šupkou. Očistenú mrkvu nakrajame na menšie kúsky. Zeleninu polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a predpečieme v rúre pri teplote 200 stupňov.
  2. Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu a cesnak, ktoré nemusíme krájať na malé kúsky pretože budeme aj tak mixovať. Orestujeme v hrnci na olivovom oleji a potom pridáme tekvicu a mrkvu z rúry. Chvíľu spolu orestujeme a potom zalejeme vodou a zeleninovým vývarom prípadne bujónom. Privedieme k varu a potom varíme na miernom ohni 20 minút.
  3. Všetko spolu rozmixujeme, podľa chuti okoreníme. Podávame s lyžičkou kyslej smotany a posypané tekvicovými semiačkami. Dobrú chuť.