Tekvicová polievka
Krémová polievka z tekvice hokkaido
Autor receptu: ivkasrecipes
Hustá krémová polievka z tekvice
hokkaido s kyslou smotanou a
tekvicovými semiačkami vás určite v
chladné večery zahreje.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvice dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie mesiačiky aj so šupkou. Očistenú mrkvu nakrajame na menšie kúsky. Zeleninu polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a predpečieme v rúre pri teplote 200 stupňov.
- Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu a cesnak, ktoré nemusíme krájať na malé kúsky pretože budeme aj tak mixovať. Orestujeme v hrnci na olivovom oleji a potom pridáme tekvicu a mrkvu z rúry. Chvíľu spolu orestujeme a potom zalejeme vodou a zeleninovým vývarom prípadne bujónom. Privedieme k varu a potom varíme na miernom ohni 20 minút.
- Všetko spolu rozmixujeme, podľa chuti okoreníme. Podávame s lyžičkou kyslej smotany a posypané tekvicovými semiačkami. Dobrú chuť.