Foto: klaura
Začína sezóna rebarbory, tak ponúkam na inšpiráciu ...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme vláčne cesto a rozdelíme ho na 2 bochníky. Tvaroh ochutíme vanilkovým cukrom, pridáme vajce a premiešame. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kúsky. Ja som použila asi 1 kg, ale keď máte menej vôbec to nevadí ...
- 2
Prvé cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Natrieme tvarohovú plnku a na ňu vrstvíme rebarboru. Tú podľa chuti posypeme kryštálovým cukrom (kto má rád kyslejšie koláčiky dá cukru menej a naopak), a mletou škoricou. Rozvaľkáme druhé cesto a prikryjeme rebarboru. Popritláčame a popicháme vidličkou.
- 3
Pečieme pomaly na 180 stup. neviem presne určiť čas, ale aby koláčik získal zlatovú farbu. Krájame vychladnuté posypané práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
alebo babky trhovníčky donesú ...
Ďakujem.
som rada, že pochutilo ...