Tvarohový koláč

Krehký kakaový jablkový tvarožník (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Kakaové cesto je hrnčekové a zaobídete sa opäť bez valčeka. Príprava je jednoduchá, ale výbornou chuťou vás koláč poteší.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na tvarohovú plnku poriadne vymiešam v miske spolu všetky suroviny. Ochutnám a odložím nabok. Namiesto citrónového cukru môžete použiť nastrúhanú kôru z citróna.
  2. Jablká ošúpem a nastrúham na väčších očkách. Nedochucujem, lebo sú podľa mojej chuti sladké aj veľmi šťavnaté. Časť šťavy som z nich vytlačila. Každý si jablká môže dochutiť podľa seba.
  3. Cesto pripravím vo väčšej miske vymiešaním najprv všetkých suchých surovín vareškou. Nasleduje pridanie mokrých surovín. Všetky spolu premiešam varechou a dokončím rukou. Na vyšší plech 20x35x5 cm zvnútra vystlaný papierom na pečenie rukou roztlačím 2/3 kakaového cesta. Na cesto rozotriem tvarohovú plnku a navrch plnky rozložím rovnomerne nastrúhané jablká, jemne zarovnám. Na jablkovú vrstvu namrvím rukami zostávajúcu 1/3 kakaového cesta.
  4. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25 minút. Skontrolujem. Pečte podľa svojej rúry. Upečený koláč nechám riadne vychladnúť. Potom trochu pocukrujem a narežem.