Tvarohový koláč
Krehký kakaový jablkový tvarožník (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Kakaové cesto je hrnčekové a
zaobídete sa opäť bez valčeka.
Príprava je jednoduchá, ale
výbornou chuťou vás koláč poteší.
Postup
- Na tvarohovú plnku poriadne vymiešam v miske spolu všetky suroviny. Ochutnám a odložím nabok. Namiesto citrónového cukru môžete použiť nastrúhanú kôru z citróna.
- Jablká ošúpem a nastrúham na väčších očkách. Nedochucujem, lebo sú podľa mojej chuti sladké aj veľmi šťavnaté. Časť šťavy som z nich vytlačila. Každý si jablká môže dochutiť podľa seba.
- Cesto pripravím vo väčšej miske vymiešaním najprv všetkých suchých surovín vareškou. Nasleduje pridanie mokrých surovín. Všetky spolu premiešam varechou a dokončím rukou. Na vyšší plech 20x35x5 cm zvnútra vystlaný papierom na pečenie rukou roztlačím 2/3 kakaového cesta. Na cesto rozotriem tvarohovú plnku a navrch plnky rozložím rovnomerne nastrúhané jablká, jemne zarovnám. Na jablkovú vrstvu namrvím rukami zostávajúcu 1/3 kakaového cesta.
- Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25 minút. Skontrolujem. Pečte podľa svojej rúry. Upečený koláč nechám riadne vychladnúť. Potom trochu pocukrujem a narežem.