Drobné slané pečivo
Drobné slané pečivo

Krehké slané pečivo fotorecept

svetlusb - fotkasvetlusb, 31. decembra 2020
Krehké slané pečivo (fotorecept)
Foto: svetlusb

Toto pečivo pečiem pri každej príležitosti, či na Silvestra, na oslavu, proste hocikedy keď máme chuť. Cesto je veľmi jemné a pečivo sa rozplýva v ústach. Mňam.

90 minút
príprava
10 minút
na 150 °C

Suroviny

400 g
250 g (alebo Hera)
150 g
2 ks
 štipka
 štipka
1,5 KL
Na potretie:
1 ks
1 PL
Na ozdobu:
 strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvedené prísady na doske alebo v mise spracujeme na cesto. Necháme odpočívať cca 1 hodinu.

    Krehké slané pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po hodine cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm. Dosku posýpame polohrubou múkou.

  3. 3

    Formičkami vykrajujeme z cesta rôzne tvary, kolieska, srdiečka, tyčinky, lístky a podobne.

  4. 4

    Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom.

    Krehké slané pečivo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vykrojené kúsky posypeme rascou, hrubozrnnou soľou, makom, sezamom, syrom, hocičím, čo nám napadne.

    Krehké slané pečivo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme v predhriatej rúre na cca 150 °C kým nebudú upečené do zlatista. Po upečení ich opatrne prekladáme nožom. Za tepla sú veľmi krehké. Dobrú chuť!

    Krehké slané pečivo (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu