Krehké slané pečivo fotorecept
Toto pečivo pečiem pri každej príležitosti, či na Silvestra, na oslavu, proste hocikedy keď máme chuť. Cesto je veľmi jemné a pečivo sa rozplýva Zobraziť celý popisToto pečivo pečiem pri každej príležitosti, či na Silvestra, na oslavu, proste hocikedy keď máme chuť. Cesto je veľmi jemné a pečivo sa rozplýva v ústach. Mňam.
príprava
na 150 °C
Suroviny
| 400 g |
|
| 250 g (alebo Hera) |
|
| 150 g |
|
| 2 ks |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| 1,5 KL |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
| strúhaný |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Uvedené prísady na doske alebo v mise spracujeme na cesto. Necháme odpočívať cca 1 hodinu.
-
2
Po hodine cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm. Dosku posýpame polohrubou múkou.
- 3
Formičkami vykrajujeme z cesta rôzne tvary, kolieska, srdiečka, tyčinky, lístky a podobne.
- 4
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom.
- 5
Vykrojené kúsky posypeme rascou, hrubozrnnou soľou, makom, sezamom, syrom, hocičím, čo nám napadne.
- 6
Pečieme v predhriatej rúre na cca 150 °C kým nebudú upečené do zlatista. Po upečení ich opatrne prekladáme nožom. Za tepla sú veľmi krehké. Dobrú chuť!
Tiež slané pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









Syr ide do cesta, strúhaný, 150g
Som zvedavá, či odolám 🙂