Drobné slané pečivo

Krehké slané pečivo (fotorecept)

Autor receptu: svetlusb

Toto pečivo pečiem pri každej príležitosti, či na Silvestra, na oslavu, proste hocikedy keď máme chuť. Cesto je veľmi jemné a pečivo sa rozplýva v ústach. Mňam.

90 minút
príprava
10 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvedené prísady na doske alebo v mise spracujeme na cesto. Necháme odpočívať cca 1 hodinu.
  2. Po hodine cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm. Dosku posýpame polohrubou múkou.
  3. Formičkami vykrajujeme z cesta rôzne tvary, kolieska, srdiečka, tyčinky, lístky a podobne.
  4. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom.
  5. Vykrojené kúsky posypeme rascou, hrubozrnnou soľou, makom, sezamom, syrom, hocičím, čo nám napadne.
  6. Pečieme v predhriatej rúre na cca 150 °C kým nebudú upečené do zlatista. Po upečení ich opatrne prekladáme nožom. Za tepla sú veľmi krehké. Dobrú chuť!