Drobné slané pečivo
Krehké slané pečivo (fotorecept)
Autor receptu: svetlusb
Toto pečivo pečiem pri každej
príležitosti, či na Silvestra, na
oslavu, proste hocikedy keď máme
chuť. Cesto je veľmi jemné a pečivo
sa rozplýva v ústach. Mňam.
90 minút príprava |
10 minút na 150 °C |
Postup
- Uvedené prísady na doske alebo v mise spracujeme na cesto. Necháme odpočívať cca 1 hodinu.
- Po hodine cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm. Dosku posýpame polohrubou múkou.
- Formičkami vykrajujeme z cesta rôzne tvary, kolieska, srdiečka, tyčinky, lístky a podobne.
- Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom.
- Vykrojené kúsky posypeme rascou, hrubozrnnou soľou, makom, sezamom, syrom, hocičím, čo nám napadne.
- Pečieme v predhriatej rúre na cca 150 °C kým nebudú upečené do zlatista. Po upečení ich opatrne prekladáme nožom. Za tepla sú veľmi krehké.
Dobrú chuť!