Bravčová pečeň

Krehká bravčová pečeň (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Mám rád pečeň v akejkoľvek úprave, tak som vyskúšal aj tento spôsob.* Myslím, že by tak išlo spraviť hocijaké mäso. Vďaka jogurtovej marináde je pečeň krehká a šťavnatá.

Postup

  1. Pečeň očistíme, odblaníme a narežeme na plátky asi 1,5 cm hrubé.
  2. Jogurt vymiešame so sójovou omáčkou, mletým korením a cesnakom.
  3. Plátky pečene v tejto marináde obalíme, uzatvoríme a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Ja som to mal 24 hodín.
  4. Potom každý kúsok pečene obalíme v strúhanke...
  5. ... a v rozšľahanom vajci...
  6. Vyprážame z každej strany na oleji alebo masti do zlatista, nemalo by to byť prudko ale ani pomaly. Vyskúšame ihlicou pichnúť do pečene, mala by vytekať číra šťava, nie krv, ale zároveň by nemala byť pečeň tvrdá. Po vybratí z panvice položíme na obrúsok, aby odsal prebytočný tuk.
  7. Solíme až po vyprážaní, podávame so zemiakmi alebo inou vhodnou prílohou.