Dusený králik
Dusený králik

Králik s horčicovo-kôprovou omáčkou fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 20. júna 2017
Králik s horčicovo-kôprovou omáčkou (fotorecept)
Foto: stanci11

Sezóna čerstvého kôpru, to treba využiť nie? Variť, variť nech si ho človek užije česrtvý a mraziť, mraziť nech máme zásobu :) Tesne pred odletom do Mexika som sa rozhodla, že musím urobiť niečo riadne "domáce" na rozlúčku... tak vyskúšajte, je to komplet vymyslené, ako chute kázali a musím povedať, že kázali len dobre ;)

2
porcie
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 stredne veľké ks
1 PL
1 PL
1 PL
2-3 PL
2 hrste
Pyré:
500 g
2-3 PL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králičie stehná som nasolila, nakorenila a všetko som riadne vmasírovala do mäsa.

    Králik s horčicovo-kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masle a oleji som si spenila cibuľku.

    Králik s horčicovo-kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Králičie stehná som sprudka osmáhla na panvici, aby sa mäso zatiahlo a pridala som ku cibuľke.

    Králik s horčicovo-kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Celé som to spolu krátko orestovala a podliala vývarom.

    Králik s horčicovo-kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zavrela som tlakáč a od natlakovania som nechala pozvoľna variť na 25 minút.

    Králik s horčicovo-kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vedľa som si zatial vymiešala základ na omáčku - 1 PL plnotučnej horčice, 1 PL hrubozrnnej horčice, 1 PL medu a sladkú mletú papriku od oka. Zároveň som si uvarila celú hlávku brokolice na pyré - pomaličky na malom plameni, spolovice podliata vodou.

    Králik s horčicovo-kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď bol králik hotový, vytiahla som stehna na pekáč a pod grilom ich nechala na chvíľočku v trúbe, nech chytia ten krásny červenkavý nádych. Zatiaľ som si precedila cibuľku spod králika a rozmixovala ju.

    Králik s horčicovo-kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do cibuľového pyré som vmiešala horčicovo-medový základ, prevarila, pridala som 2 PL smotany na varenie a nakoniec dve hrste najemno nasekaného kôpru. Už som len málinko dosolila a odstavila.

  9. 9

    Pyré som dokončila len vymixovaním brokolice najemno - kto chce môže na zjemnenie pridať smotanu - ja obvykle dokonca ani nedávam. Dochutila som lahôdkovým droždím a štipkou soli.

  10. 10

    A už len servírujeme, vychutnávame a nevšímame si tú kopu riadu ktorá po nás ostala v kuchyni :)

    Králik s horčicovo-kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: