Paprikáš z králika

Autor receptu: radox1

Opäť sa mi dostal do rúk domáci králik,tak tentoraz som ho spravil takto.

4-5
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Naporcovaného králika prešpikujeme slaninou(dobré je dať dopredu slaninu stuhnúť do mrazáku) a osolíme.Na masti opečieme mäso a vyberieme,pridáme nakr.cibuľu a pomaly restujeme do zlatohneda spolu s racsou a č.korenim-trvá to aj 20minut.potom pridáme hustý pretlak,ktorý je potrebné dobre vyrestovat až masť zostane opäť číra.následne prisypeme ml.papriku a hrniec oddtiahneme zo zdroja tepla nabok aby sa v masti dobre vyluhovala.pridáme mäso,rozotretý cesnak,nakrájanú zelenú papriku,podlejeme vriacou vodou tak aby vyčnievalo mäso a dusíme pomaly 50-60 minút.Po udusení králika vyberieme,prilejeme sl.smotanu a chvíľu povaríme.Následne celú masu premixujeme pon.mixérom,čím nám vznikne hladká omáčka.Keby bola riedka necháme ju varom zredukovat na požadovanú konzistenciu,čiže žiadna múka ani škrob.Najlepšie sú k tomu klasické halušky. Samozrejme možno použit akékolvek iné mäso-kura,bravčové na kocky,žalúdky,srdcia a podobne.