Foto: nonna
V tejto nátierke som použila netradičné spojenie surovín, preto ten názov. Mala som doma bryndzu priamo zo salaša, niekoľko konzervý sardiniek, tak čo s Zobraziť celý popisV tejto nátierke som použila netradičné spojenie surovín, preto ten názov. Mala som doma bryndzu priamo zo salaša, niekoľko konzervý sardiniek, tak čo s nimi, bolo načase ich začať konzumovať. Výsledná vzniknutá chuť bola prekvapivo jemná, avšak cesnak jej dodal pikantnosti. Adžika je vynikajúce korenie, ktoré môže každé jedlo len a len vylepšiť. Dôkazom toho všetkého je to, že aj mačencom vykrúcalo ňufáčiky a lákalo liznúť si.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravené suroviny.
-
2
Tavené syry rozkrájame na malé kúsky, cesnak a olivy pokrájame na čo najmenšie kúsočky, cibuľovú vňať na kúsky dlhé maximálne 5mm.
-
3
Bryndzu rozdrobíme, sardinky posekáme nožom.
-
4
Dobre spolu zmiešame.
-
5
Trošku osolíme, stačí málo, lebo bryndza býva slanšia, pridáme jogurt, kečup a zaprášime Adžikou. Znovu dobre premiešame.
-
6
Pridáme cesnak s olivami, vmiešame do masy.
-
7
Nakoniec prisypeme cibuľovú vňať a vmiešame tak, aby vznikla čo najrovnorodejšia masa.
-
8
Hotovo! Nechajte si chutnať.....
-
9
.....a pokiaľ by predsa len nechutilo, tak cicky si s tým už rady dajú!
@izabella929 - vďaka, ak sprobuješ, určite nebudeš musieť vyhodiť. A ako som už napísala a je to vidno aj z foto, mačence neohrdli...:D. Obom želám oddychový a kulinársky úspešný zbytok víkendu!
Mal si pravdu :-)
prepáčte, chcela som zareagovať na nie celkom najkrajší komentár a klikla som, že pekný komentár, ani neviem kde...už nechcem ani reagovať, prepáčte