Dusený králik

Králičie stehná plnené slivkami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Pri mojom pobyte v rodnom kraji som dostala králika. Samozrejme, že som ho chcela urobiť tak, ako som ho doposiaľ ešte nerobila. Plnila som ho sušenými slivkami a piekla na červenom víne. Vynikajúci.

2
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králičie stehná som umyla, osušila.
  2. Odstránila som stehennú kosť.
  3. Slivky som namočila ešte večer.
  4. Do otvoru po kosti som dala troška soli a naplnila slivkami.
  5. Nasledovala krajčírska dieľňa a bielou niťou som zošila otvor.
  6. Na panvicu som dala nakrájanú slaninu.
  7. Na vytopenom tuku zo slaniny som opiekla sprudka obe stehná.
  8. Stehná som osolila, okorenila, pridala štipku rasce, mletú červenú papriku, cubuľu nakrájanú na hrubšie a cesnak aj so šupkou. Podliala som vínom a počas dusenia som ešte viac krát podliala len malým množstvom vína. Dusila som pod pokrievkou na slabšom plameni.
  9. V poslednej fáze dusenia, som stehná odkryla a nechala som odpariť menšie množstvo tekutiny. Tú som precedila cez sitko, aby som mohla odstrániť šupky z cesnaku. Položila som ešte šťavu do rajnice a malú chvíľku som nechala prejsť varom.
  10. Upečené stehná som vybrala a nechala postáť 15 min.
  11. Odstránila som nite.
  12. Nakrájala na plátky.
  13. Kým sa stehná piekli, pripravila som si prílohy. Domáce hranolky a ryžu. Podávala som so zeleninovým šalátom. Ryžu som posypala granátovým jablkom. Hotový obed som uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.