Dusený králik
Králičie stehná plnené slivkami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Pri mojom pobyte v rodnom kraji som dostala králika. Samozrejme, že som ho chcela urobiť tak, ako som ho doposiaľ ešte nerobila. Plnila som ho sušenými slivkami a piekla na červenom víne. Vynikajúci.
2 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Králičie stehná som umyla, osušila.
- Odstránila som stehennú kosť.
- Slivky som namočila ešte večer.
- Do otvoru po kosti som dala troška soli a naplnila slivkami.
- Nasledovala krajčírska dieľňa a bielou niťou som zošila otvor.
- Na panvicu som dala nakrájanú slaninu.
- Na vytopenom tuku zo slaniny som opiekla sprudka obe stehná.
- Stehná som osolila, okorenila, pridala štipku rasce, mletú červenú papriku, cubuľu nakrájanú na hrubšie a cesnak aj so šupkou. Podliala som vínom a počas dusenia som ešte viac krát podliala len malým množstvom vína. Dusila som pod pokrievkou na slabšom plameni.
- V poslednej fáze dusenia, som stehná odkryla a nechala som odpariť menšie množstvo tekutiny. Tú som precedila cez sitko, aby som mohla odstrániť šupky z cesnaku. Položila som ešte šťavu do rajnice a malú chvíľku som nechala prejsť varom.
- Upečené stehná som vybrala a nechala postáť 15 min.
- Odstránila som nite.
- Nakrájala na plátky.
- Kým sa stehná piekli, pripravila som si prílohy. Domáce hranolky a ryžu. Podávala som so zeleninovým šalátom. Ryžu som posypala granátovým jablkom. Hotový obed som uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.