Králičia balotínka na kalerábovom ragú
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	25 minút príprava  | 
				  	  
				  	55 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Z kuracieho masa, vajíčka, soli, korenia a zo smotany pripravíme kašu (fáš), do ktorej
budeme baliť králičí chrbát. Keď máme pripravený fáš, na potravinovú
fóliu poukladáme prošuto, na ktoré natrieme fáš a položíme
naň sprudka opečený králičí chrbát.
 - Fóliu zrolujeme a poriadne stiahneme tak, aby sa voda počas varenia
nedostala priamo k mäsu. Takto pripravenú roládu dáme do vodného
kúpeľa alebo na paru zohriatu na 85 °C a paríme, kým rolka nedosiahne
v jadre 58 °C. Vyberieme z pary, nerozbaľujeme a necháme
oddýchnuť.
 - Na masle opečieme šalotku a pridáme na kocky pokrájaný kaleráb,
na miernom ohni restujeme do polomäkka, pred koncom podlejeme
smotanou a mierne zaprášime dehydrovaným bylinkovým maslom. Dochutíme bylinkami.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |