Králičia balotínka na kalerábovom ragú

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z kuracieho masa, vajíčka, soli, korenia a zo smotany pripravíme kašu (fáš), do ktorej budeme baliť králičí chrbát. Keď máme pripravený fáš, na potravinovú fóliu poukladáme prošuto, na ktoré natrieme fáš a položíme naň sprudka opečený králičí chrbát.
  2. Fóliu zrolujeme a poriadne stiahneme tak, aby sa voda počas varenia nedostala priamo k mäsu. Takto pripravenú roládu dáme do vodného kúpeľa alebo na paru zohriatu na 85 °C a paríme, kým rolka nedosiahne v jadre 58 °C. Vyberieme z pary, nerozbaľujeme a necháme oddýchnuť.
  3. Na masle opečieme šalotku a pridáme na kocky pokrájaný kaleráb, na miernom ohni restujeme do polomäkka, pred koncom podlejeme smotanou a mierne zaprášime dehydrovaným bylinkovým maslom. Dochutíme bylinkami.