Králičia balotínka na kalerábovom ragú
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup- Z kuracieho masa, vajíčka, soli, korenia a zo smotany pripravíme kašu (fáš), do ktorej
budeme baliť králičí chrbát. Keď máme pripravený fáš, na potravinovú
fóliu poukladáme prošuto, na ktoré natrieme fáš a položíme
naň sprudka opečený králičí chrbát.
- Fóliu zrolujeme a poriadne stiahneme tak, aby sa voda počas varenia
nedostala priamo k mäsu. Takto pripravenú roládu dáme do vodného
kúpeľa alebo na paru zohriatu na 85 °C a paríme, kým rolka nedosiahne
v jadre 58 °C. Vyberieme z pary, nerozbaľujeme a necháme
oddýchnuť.
- Na masle opečieme šalotku a pridáme na kocky pokrájaný kaleráb,
na miernom ohni restujeme do polomäkka, pred koncom podlejeme
smotanou a mierne zaprášime dehydrovaným bylinkovým maslom. Dochutíme bylinkami.
|