Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa
Autor receptu: danda3
Mám rada recepty, kde sa všetko varí v jednom hrnci, toto je jeden z nich.
6 - 8 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Slaninku nakrájame, dáme na rozpálený olej, pridáme pokrájanú cibuľu a všetko spolu opekáme za občasného miešania.
- Pridáme pokrájané kuracie prsia, ktoré dobre orestujeme, kým nezbelejú.
- Potom pridáme podľa chuti soľ, čili papričku, drvenú rascu, premiešame.
- Zalejeme lečom a steriizovanými rajčinami, podľa potreby dolejeme horúcu vodu.
- Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme do gulášu. Dusíme cca 10 - 15 minút.
- Keď sú zemiaky uvarené, pridám scedenú fazuľu. Nechám prevariť a vypnem.
- Nakoniec pridám cesnak, majoránku a petržlenovú vňať a podľa chuti dosolím.
- Hotovo, môžeme podávať, buď s chlebíkom alebo s pečivom.