Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa

Autor receptu: danda3

Mám rada recepty, kde sa všetko varí v jednom hrnci, toto je jeden z nich.

6 - 8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Slaninku nakrájame, dáme na rozpálený olej, pridáme pokrájanú cibuľu a všetko spolu opekáme za občasného miešania.
  2. Pridáme pokrájané kuracie prsia, ktoré dobre orestujeme, kým nezbelejú.
  3. Potom pridáme podľa chuti soľ, čili papričku, drvenú rascu, premiešame.
  4. Zalejeme lečom a steriizovanými rajčinami, podľa potreby dolejeme horúcu vodu.
  5. Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme do gulášu. Dusíme cca 10 - 15 minút.
  6. Keď sú zemiaky uvarené, pridám scedenú fazuľu. Nechám prevariť a vypnem.
  7. Nakoniec pridám cesnak, majoránku a petržlenovú vňať a podľa chuti dosolím.
  8. Hotovo, môžeme podávať, buď s chlebíkom alebo s pečivom.