Punčový zákusok

Košické punčové rezy

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Punčový rez po východniarsky...

90 minút
príprava

Postup

  1. Najprv pripravíme z uvedených surovín tmavé cesto. Salajku rozpustíme v 1 dl mlieka a pridáme nakoniec. Cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Upečieme na opačnej strane plechu krátko pri teplote 180-200 °C.
  2. Následne pripravíme svetlé piškótové cesto. Vyšľaháme žĺtky s cukrom, potom pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.
  3. Uvaríme puding z mlieka, hladkej múky a cukru. Maslo s cukrom vymiešame a po častiach pridávame vychladnutý puding.
  4. Tmavý plát natrieme krémom. Na krém položíme svetlú piškótu, ktorú polejeme punčom. Na piškótu natrieme zvyšok krému. Priložíme druhý tmavý plát a zákusok polejeme čokoládovou polevou.