Tartaletky
Tartaletky

Korpusy na košíčky a tartaletky

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. augusta 2022
Korpusy na košíčky a tartaletky
Foto: Kulinární studio MAFRA

Odložte si tento recept na krehké korpusy. Upečené košíčky alebo tartaletky môžete naplniť na tisíc spôsobov podľa svojej chuti a fantázie.

25 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
50 g
100 g
1 ks
1 ks (bio)
 štipka




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku s práškovým cukrom. Pridáme štipku soli a na jemnom strúhadle nastrúhanú citrónovú kôru. Premiešame.

  2. 2

    Studené maslo, ktoré sme práve vytiahli z chladničky, nastrúhame na väčších očkách do múčnej zmesi. Pridáme žĺtok a všetko rýchlo ručne spracujeme na cesto.

  3. 3

    Cesto zabalíme do fólie a necháme asi 2 hodiny odpočívať v chladničke.

  4. 4

    Z vychladeného cesta vykrajujeme kúsky a vtlačíme ich do formičiek, rovnomernou vrstvou cesta vystelieme dno i boky. Môžete použiť aj formičky na vianočné pečivo.

  5. 5

    Formičky poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 minút dozlatista.

  6. 6

    Po upečení vytiahneme z rúry, necháme úplne vychladnúť, až potom vyklopíme z formičiek.

  7. 7

Diskusia k receptu

marienka44
Ja mám trochu iný recept na košíčky, s mletými liekovými orechami. Pečiem na Vianoce s punčovou plnkou. Vxskúšam tieto, ďakujem.
siuuu
@marienka44 (11.8.2022 21:32)

S mletými lieskovcami musia byť košíčky výborné - mohla by som poprosiť recept ? Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia