Korpusy na košíčky a tartaletky
mesačník Varecha, 10. augusta 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
Odložte si tento recept na krehké korpusy. Upečené košíčky alebo tartaletky môžete naplniť na tisíc spôsobov podľa svojej chuti a fantázie.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku s práškovým cukrom. Pridáme štipku soli a na jemnom strúhadle nastrúhanú citrónovú kôru. Premiešame.
-
2
Studené maslo, ktoré sme práve vytiahli z chladničky, nastrúhame na väčších očkách do múčnej zmesi. Pridáme žĺtok a všetko rýchlo ručne spracujeme na cesto.
-
3
Cesto zabalíme do fólie a necháme asi 2 hodiny odpočívať v chladničke.
-
4
Z vychladeného cesta vykrajujeme kúsky a vtlačíme ich do formičiek, rovnomernou vrstvou cesta vystelieme dno i boky. Môžete použiť aj formičky na vianočné pečivo.
-
5
Formičky poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 minút dozlatista.
-
6
Po upečení vytiahneme z rúry, necháme úplne vychladnúť, až potom vyklopíme z formičiek.
-
7
Naše tipy čím naplniť košíčky alebo tartaletky: Krém s bielou čokoládou, Krém z mascarpone, Krém zo syra typu žervé, Francúzsky žĺtkový krém.
S mletými lieskovcami musia byť košíčky výborné - mohla by som poprosiť recept ? Ďakujem