Tartaletky
Korpusy na košíčky a tartaletky
Autor receptu: redakcia
Odložte si tento recept na krehké korpusy. Upečené košíčky alebo tartaletky môžete naplniť na tisíc spôsobov podľa svojej chuti a fantázie.
25 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Do misy preosejeme múku s práškovým cukrom. Pridáme štipku soli a na jemnom strúhadle nastrúhanú citrónovú kôru. Premiešame.
- Studené maslo, ktoré sme práve vytiahli z chladničky, nastrúhame na väčších očkách do múčnej zmesi. Pridáme žĺtok a všetko rýchlo ručne spracujeme na cesto.
- Cesto zabalíme do fólie a necháme asi 2 hodiny odpočívať v chladničke.
- Z vychladeného cesta vykrajujeme kúsky a vtlačíme ich do formičiek, rovnomernou vrstvou cesta vystelieme dno i boky. Môžete použiť aj formičky na vianočné pečivo.
- Formičky poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 minút dozlatista.
- Po upečení vytiahneme z rúry, necháme úplne vychladnúť, až potom vyklopíme z formičiek.
- Naše tipy čím naplniť košíčky alebo tartaletky:
Krém s bielou čokoládou,
Krém z mascarpone,
Krém zo syra typu žervé,
Francúzsky žĺtkový krém.