Citrónový krém
Citrónový krém

Citrónový krém zo žervé

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. augusta 2022
Citrónový krém zo žervé
Foto: Shutterstock
20 minút
príprava

Suroviny

300 g
200 ml (33 %)
4 PL
1 bal.
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Vychladené žervé a smotanu vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom na pevný krém. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou.

  2. 2

    Krém môžeme použiť na naplnenie košíčkov alebo tartaletiek. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme ním korpusy. Odložíme na pár minút do chladničky. Koláčiky dozdobíme čerstvým ovocím, čokoládou a podobne.

  3. 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia