Foto: 2010
Davnejsie som pridal komplikovanu modernu verziu tychto placiek, ale som sa dozvedel ze tradicne - dedinsky sa robia len tak zo zemiakov bez vajicka Zobraziť celý popisDavnejsie som pridal komplikovanu modernu verziu tychto placiek, ale som sa dozvedel ze tradicne - dedinsky sa robia len tak zo zemiakov bez vajicka a bez muky .Moc som tomu neveril tu je postup ( aby to drzalo po hromade).
Postup
-
1
Este som obdivoval ako tie placky mali take krasne zlate, takze je na to jeden dedinsky trik. Zemiaky osupte a hned ich treba dat do ladovej vody. Do misky kde budume struhat zemiaky si prve nastruhame na drobno jednu cibulu . Zacneme struhat zemiaky a premiesavame s cibulou eto vsjo.... ostanu biele nezoxiduju.
-
2
Ked mame vsetky nastruhane, tak ich cez sitko zmykame aby sme sa zbavili stavy a odlozime na stranu. Stavu nechame odstat 15 minut a opatrne zlejeme.
-
3
Pridame na drobno nakrajanu jarnu cibulku a chilli ja som mal "Jolokvia" tak som krajal na velmi jemne ( 3x taka stiplava ako Habanero ). Lyzicou pozbierame z misky zemiakovy skrob a pridame naspat k postruhanym zemiakom ochutime sol, korenie a premiesame. Vyprazame do zlatista raz otocime. Servirujeme so sojovou omackou .
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakova-placka-s-udenou-slani...
@angast , kľudne si to tam pridaj. Ja už dlhé roky robím placky len zo zemiakov a cesnaku. Zemiaky postrúham nahrubšie - ako jablká, aj cesnak, dám na panvicu, trochu to "utľapkám" vidličkou, posolím a vysmažím. Potom prehodiť na druhú stranu a do horúcej zabalim kyslú kapustu - surovú, rovno zo suda. Kto chce, môže po otočení posypať strúhaným syrom. Je to vynikajúce.
ty tu už máš jedny korejské ..prečo by nemohli byť slovenské..??
varecha.pravda.sk/recepty/korejske-zemiakove-placky-gamja...
ked robím slovenské placky mužovi-musím dať aj cibuľu..aj čili...akurát sojovú omáčku nie..nepoužívam..takže asi preto-nemôžu byť slovenské...:-))
varecha.pravda.sk/recepty/tradicny-gulas/34474-recept.htm...
Tu je priklad jedna exoticka polievka vo variantach vyskusana pre mna ale vacsina ludi si aj tak mysli ze tu len machrujem, aj tak ju tu nikdo varit nebude ,takze je jej lepsie ako skryty recept.
Cheers
varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-laksa-s-krevetami/5626-...
Hobakjeon (호박전) - z tekvice vyskusane