Kórejské zemiakové placky 감자전

2010 - bez fotky2010, 26. februára 2013
Kórejské zemiakové placky 감자전
Foto: 2010

Davnejsie som pridal komplikovanu modernu verziu tychto placiek, ale som sa dozvedel ze tradicne - dedinsky sa robia len tak zo zemiakov bez vajicka Zobraziť celý popisDavnejsie som pridal komplikovanu modernu verziu tychto placiek, ale som sa dozvedel ze tradicne - dedinsky sa robia len tak zo zemiakov bez vajicka a bez muky .Moc som tomu neveril tu je postup ( aby to drzalo po hromade).

Suroviny

 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Este som obdivoval ako tie placky mali take krasne zlate, takze je na to jeden dedinsky trik. Zemiaky osupte a hned ich treba dat do ladovej vody. Do misky kde budume struhat zemiaky si prve nastruhame na drobno jednu cibulu . Zacneme struhat zemiaky a premiesavame s cibulou eto vsjo.... ostanu biele nezoxiduju.

    Kórejské zemiakové placky 감자전  - obrázok 1
  2. 2

    Ked mame vsetky nastruhane, tak ich cez sitko zmykame aby sme sa zbavili stavy a odlozime na stranu. Stavu nechame odstat 15 minut a opatrne zlejeme.

    Kórejské zemiakové placky 감자전  - obrázok 2
  3. 3

    Pridame na drobno nakrajanu jarnu cibulku a chilli ja som mal "Jolokvia" tak som krajal na velmi jemne ( 3x taka stiplava ako Habanero ). Lyzicou pozbierame z misky zemiakovy skrob a pridame naspat k postruhanym zemiakom ochutime sol, korenie a premiesame. Vyprazame do zlatista raz otocime. Servirujeme so sojovou omackou .

    Kórejské zemiakové placky 감자전  - obrázok 3

Diskusia k receptu

2010
Treba robit mensie placky :-)
afataga
preco korejske? no vyzrad co robis s tymi zemiakmi, ze ti zostanu biele
angast
vzhľadovo pekné, ale majoránka a cesnak by mi určite chýbali
vierutt
@2010 , s tou cibuľou to vyskúšam, človek by nepovedal, že niečo tak jednoduché takto funguje. Vďaka za trik. Inšpiroval si ma aj tou papričkou, mám rada pikantné.
@angast , kľudne si to tam pridaj. Ja už dlhé roky robím placky len zo zemiakov a cesnaku. Zemiaky postrúham nahrubšie - ako jablká, aj cesnak, dám na panvicu, trochu to "utľapkám" vidličkou, posolím a vysmažím. Potom prehodiť na druhú stranu a do horúcej zabalim kyslú kapustu - surovú, rovno zo suda. Kto chce, môže po otočení posypať strúhaným syrom. Je to vynikajúce.
slavka2012
@2010 , uz sa na ne tesim, zemiakove placky milujem a takuto odlahcenu verziu budem knzumovat s mensimi vycitkami svedomia :-).
jody
Tak cibula to bola, potvora :-)
izabella929
a či kórejské, holandské a či s kade-tade, ja mám haruľu rada na všetky spôsoby...) super recept, vyskúšam...) dík..
2010
Preco? hmm. este som nevidel slovensku harulu s cibulou , jarnou cibulkou a chilli podavanu so sojovou omackou ? ( to neznamena ze nemam rad slovensku klasiku ).
radost
@2010
ked robím slovenské placky mužovi-musím dať aj cibuľu..aj čili...akurát sojovú omáčku nie..nepoužívam..takže asi preto-nemôžu byť slovenské...:-))
2010
@radost mas uplne pravdu , preto su vsetky moje recepty skryte aj tento bude :-)
afataga
sice ti nerozumiem, ale stihla som skopirovat :-) prosim ta, mne sa pacil ten tvoj rcp, uz neviem presne ako sa volal, ale bolo to nieco ako gulas s cestovinami, mozes mi ho poslat do mailu? mam ho v profile, a ze dakovala vopred :-)
alena45
ja neviem, kde sa vo Vás niektorých berie toľká ješitnosť. Buď sa vyhádaj, keď sa Ti niečo nepáči, alebo nereaguj na invektívy, ale prečo si to mám odniesť aj ja, nikdy som Tvoj recept nekritizovala, keď sme sa chytili, tak kvôli inému, nie receptu, všetky sú zaujímavé a ešte aj tie krásne fotky ! Tak dík za všetky tie recepty, čo som si uložila len do KK.
levandula
prosim vas, naco je dobry skryty recept? nerozumiem. to sa hrame na skryvacku? mame ho niekde hladat a za odmenu nieco ziskame? napriklad dalsi skryty recept alebo rovno vymazanie s KK ???? bola by som velmi rada keby admin doriesil problem, ktory trapi mnohych, recepty ulozene v kk tam zostanu zachovane , ked uz raz boli zverejnene autor receptu s tym musi pocitat. ukladam si iba tie, ktore ma naoyaj zaujali, preto ma velmi mrzi kazde volne policko v mojej kk.
jody
Skryte recepty zostavaju v kk, ak sa nemylim.
alena45
tak som to skontrolovala, v kuchárskej knihe ich mám, ale aj tak trvám na tom, čo som napísala predtým.
2010
@jamarlen , tato amaterska kucharska stranka a vela clenov berie recepty casto az moc seriozne co je potrava pre recesistov -vrtakov -rypakov ako som aj ja. Na svojich receptoch si nezakladam vela krat menim, skusam, exeprimentujem a to len pletie ludi .
Tu je priklad jedna exoticka polievka vo variantach vyskusana pre mna ale vacsina ludi si aj tak mysli ze tu len machrujem, aj tak ju tu nikdo varit nebude ,takze je jej lepsie ako skryty recept.
Cheers
 varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-laksa-s-krevetami/5626-...
janko38
bez vajca? Drží to pokope? Ja som tu raz skúšal jeden recept ale bola to katasrtofa, všetko sa rozpadalo a nebolo z toho nič. Musel som to pozbierať pridať vajcia a už neviem čo všetko a dal som to nakoniec zapiecť do rúry na plechu. Robil som to podľa tohoto receptu a už ho viac robiť nebudem  varecha.pravda.sk/recepty/janosik/32468-recept.html...
2010
Gamjajeon (감자전) -zemiakove vyskysane ale oni tych jeon maju moc vela.
Hobakjeon (호박전) - z tekvice vyskusane



tamik
mne dneska chutili...a držali aj pokope..diky za takýto jemne pikantný receptík na zemiakové placky :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia