Jánošík

jendousek - fotkajendousek, 15. októbra 2012
Jánošík
Foto: jendousek

Je to můj oblíbený, variabilní recept, kterým můžete mile překvapit nečekanou návštěvu. Koluje po internetu a já vám předkládám lehce upravenou verzi z Toprecepty.cz.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks celé
50 g
1 stredna
50 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Oloupané brambory a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme. V kvalitní pánvi rozehřejeme sádlo, z nastrouhaných brambor vytvoříme placek, usmažíme dokřupava, obrátíme, uprostřed uděláme důlek, přidáme nahrubo nastrouhaný nebo najemno nakrájený salám, rozklepneme vajíčka, osolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a pod pokličkou necháme zatáhnout.

    Jánošík - obrázok 1
  2. 2

    Detail zdobení.

    Jánošík - obrázok 2
  3. 3

    Jiný pohled.

    Jánošík - obrázok 3

Diskusia k receptu

helca103
zaujímavý postup a zdobenie ako vždy, krásne.Placky robím často ale takto som neskúšala - inšpiroval si ma :-)
dajanca
placky nikdy nesklamú... :-) tie reďkvičky sú nádherné ... to by som nedokázala
radulienka
Superrecept, redkvičky aj ja viem tak pekne povyrezávať, stačí mať na to nástroj, ide to rýchlo, ale vyzerajú vždy lákavo, aj @Jendousek ich má krásne. Díky za recept...
grandma
vyzerá to dobre a prečo si tomu dal taký názov? Solíš a koreníš až potom na panvici a nie hneď po nastrúhaní zemiakov?
vierutt
Jendousek, máš to krásne pripravené! Tieto placky milujem. Pretože stravu "delím" robím ich len samotné s postrúhaným cesnakom, osolím až na panvici. Výborné sú s kyslou kapustou, alebo poduseným kelom na cibuľke s cesnakom a zahusteným rozmixovaným zemiakom, uduseným špenátom, alebo "čili con carne" bez mäsa ...., dusenou zeleninou a dokonca aj samotné.
medovnicek
super, určite vyskúšam, vidíš na toprecepty chodím a tento super recept som prehliadla:) a veľmi s mi páči ako si nazdobil tie reďkovky, si veľmi šikovný
oldomachac
tam, kde sa spomina zemiakova placka, taka ci onaka, musim byt aj ja(ale aj moja cela rodina) urcite musi byt chutna, uz je ulozena v mojich receptoch, dohladne ich pripravim, prajem vsetkym dobru chut!
salinka
Dalsia dobrota od teba. Tie redkovky su prekrasne:-)
zdenkas
Jednoduché ,určite dobré a ako sa hovorí aj oči sa najedia. Ukladám ,dík.
sovka62
Tak toto je niečo pre mňa. Rýchlo a chutne. Ukladám a ďakujem.
jendousek
Děkuji všem za milé komentáře!!! ;-)
@grandma : Jak uvádím v úvodu receptu, našel jsem jej na internetu a domnívám se, že stářím sahá až do Československa :-). Solím a kořením skutečně až na pánvi, viz komentář @vierutt ;-)
fialka49
Dcéra robieva takýchto "Jánošíkov". Naozaj sú vynikajúci a hostiteľ nimi nič nepokazí, iba nainfikuje hostí pýtať si tento vynikajúci recept.
violetacamorova
Ďalší pekný recept od teba, pripomenul si mi, že som dávno nerobila túto placku, ale ja som ju robila iba z nahrubo postruhaných zemiakov posolených a dochrumkava opečených z oboch strám. Tvoje vylepšenie sa mi veľmi páči a to zdobenie je krásne, to by som asi nezvládla. KK
ivan14
Já něco podobného dělám, našel jsem to v jednom kalendáři pro vařící muže pod názvem "bramvajtál" (=BRAMbory, VAJíčko, emenTÁL). Jednoduché, rychlé, syté. A ty ředkvičky si ukládám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia