Foto: eraserhead
Je to v podstate veľmi jednoduché jedlo.
10 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dve vstupné suroviny, z toho jeden polotovar.
-
2
Surové zemiaky ošúpeme a nastrúhame, poriadne vymačkáme a necháme odtiecť od prebytočnej vody, na spodku tejto vody sa usadí škrob ktorý vrátime naspäť do nastrúhaných zemiakov.
-
3
Slaninu nakrájame na drobné kúsky a pridáme k zemiakom. Zmes poriadne premiešame a necháme odstáť. Tým že použijeme chuťovo výraznú slaninu nie je potrebné už nič iné.
-
4
V dlani tvarujem malé placky.
-
5
Alebo dáme časť na panvicu kde to roztlačíme rukou.
-
6
Opekáme na panvici z oboch strán 3-4 minúty v závislosti od hrúbky. Panvicu si môžete jemne potrieť napríklad aj kačacou masťou.
Vsimni si trik co robia aby im to lepsie drzalo spolu.