Foto: 2010
Take jednoduche klasicke jedlo nam podobne servirovali ako keby to bola najdrahsia pochutka a ja ich mam rad klasicke nase, ale aj tieto Zobraziť celý popisTake jednoduche klasicke jedlo nam podobne servirovali ako keby to bola najdrahsia pochutka a ja ich mam rad klasicke nase, ale aj tieto korejske Gamjajun servirovane so sojovou omackou mi pripomenuli placky mojej babky pecene na platni na sporaku. Takze zemiakove placky s jarnou cibulkou cervenou paprikou a hribami.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky postruhame podla chute mi sme dali pomerne na hrubo.Posolili a nechali pustit vodu.Cez sitko sme vodu zliali a este aj vytlacili. Papriku na krajali na drobne kocky tak isto aj hriby, jarnu cibulku a cesnak na velmi jemno.
- 2
Vsetky suroviny sme zmiesali pridali vajicko a pridali kukuricnej muky par lyzic ( podla potreby aka je zmes ) a ochutili solou a korenim.Zmes sme poriadne premiesali.
- 3
Piekol som v malych pekacikoch len s osprajovanym povrchom v podstate na polosucho.
- 4
Placky sme nakrajali na 4 kusky aby sa dali lahko nabrat palickami .Servirovali sme so smesou sojovej omacky a chillli omacky a vsetko ozdobili sezamovymi semienkami. Tradicne po korejsky je sojova omacka zmiesana s korejskym ryzovym vinom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tych receptov na zemiakove placky je asi viac ako kapustnic.Aj tu o par riadkov nizsie sa riesi ci zliat vody ci dat muku ale nedat , pridat mlieko.
Vsetky su vyborne svojim sposobom. Aj tie s mrkovou som jedol su super.Ja som len chcel ukazat ze aj take jednoduche lacne jedlo sa da povysit s trochou prezentacie.
dost často ze zbylých vařených brambor. Přidávám si tam někdy tvrdý sýr na ochucení ale to je jen taková rychlovka. Tvúj recept je dobrý.