Kórejské zemiakové placky, Gamjajun

2010 - bez fotky2010, 11. augusta 2010
Kórejské zemiakové placky, Gamjajun
Foto: 2010

Take jednoduche klasicke jedlo nam podobne servirovali ako keby to bola najdrahsia pochutka a ja ich mam rad klasicke nase, ale aj tieto Zobraziť celý popisTake jednoduche klasicke jedlo nam podobne servirovali ako keby to bola najdrahsia pochutka a ja ich mam rad klasicke nase, ale aj tieto korejske Gamjajun servirovane so sojovou omackou mi pripomenuli placky mojej babky pecene na platni na sporaku. Takze zemiakove placky s jarnou cibulkou cervenou paprikou a hribami.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 ks
 hrncek
3-4 lyzice
1 ks
1 strucik




Postup

  1. 1

    Zemiaky postruhame podla chute mi sme dali pomerne na hrubo.Posolili a nechali pustit vodu.Cez sitko sme vodu zliali a este aj vytlacili. Papriku na krajali na drobne kocky tak isto aj hriby, jarnu cibulku a cesnak na velmi jemno.

  2. 2

    Vsetky suroviny sme zmiesali pridali vajicko a pridali kukuricnej muky par lyzic ( podla potreby aka je zmes ) a ochutili solou a korenim.Zmes sme poriadne premiesali.

  3. 3

    Piekol som v malych pekacikoch len s osprajovanym povrchom v podstate na polosucho.

  4. 4

    Placky sme nakrajali na 4 kusky aby sa dali lahko nabrat palickami .Servirovali sme so smesou sojovej omacky a chillli omacky a vsetko ozdobili sezamovymi semienkami. Tradicne po korejsky je sojova omacka zmiesana s korejskym ryzovym vinom.

Diskusia k receptu

alexdidi
Keďže placky mám veľmi rada, hlavne pečené bez oleja, vyskúšam kórejskú verziu...všetky jngrediencie sú dobré, tak aj výsledok musí byť dobrý...už sa teším
83venusa
ja som jedla korejske placky ktore boli z varenych zemiakov, s mrkvou, jarna cibulka a este v tom boli krevety. Vyzeralo to podobne
2010
83venusa,
tych receptov na zemiakove placky je asi viac ako kapustnic.Aj tu o par riadkov nizsie sa riesi ci zliat vody ci dat muku ale nedat , pridat mlieko.
Vsetky su vyborne svojim sposobom. Aj tie s mrkovou som jedol su super.Ja som len chcel ukazat ze aj take jednoduche lacne jedlo sa da povysit s trochou prezentacie.
celka
@2O10 - toto jídlo je bezlepkové, k večeři si dělám bramborové placky
dost často ze zbylých vařených brambor. Přidávám si tam někdy tvrdý sýr na ochucení ale to je jen taková rychlovka. Tvúj recept je dobrý.
ceremka
na zemiakovych plackach sa neda nic pokazit ked je zaklad klasicky.neviem ako by to dopadlo s pridanim morskych priseriek
2010
Teraz spravene klasicky , ani muka , ani vajicko , ani formicky a drzia krasne po hromade , cudo...:-)))


jody
Ziadne cudo, zemiakovy skrob. :-) Su super.
2010
A vidis @jody a doma sa hadali ze sa mi rozpadnu bez lepidla, vysli uplne super no ked to tak poznas , preco mi nastruhane zemiaky ostali krasne nezoxidovali ani po pol hodine , ked som sa robil ine a ziaden citron som tam nedal ?




jody
hmmm, lebo mas kvalitne zemiaky a nie dajaky pokrizeny sunt? :-D Alebo si ich posolil?
afataga
tvoje vytvor vyzera super, len ta kukuricna muka mi nesedi, ja davam vlocky, ak treba zahustit, s hubami som uz robila, mama zas dava cibulu, tak preco neskombinovat aj s paprikou? a take bez vajca som tiez uz robila na plechu v rure a nerozpadli sa, asi sme kuzelnici :-)) a preco tie krumple zostali biele to by aj mna zaujimalo



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia