Kórejské zemiakové placky 감자전

Autor receptu: 2010

Davnejsie som pridal komplikovanu modernu verziu tychto placiek, ale som sa dozvedel ze tradicne - dedinsky sa robia len tak zo zemiakov bez vajicka a bez muky .Moc som tomu neveril tu je postup ( aby to drzalo po hromade).

Postup

  1. Este som obdivoval ako tie placky mali take krasne zlate, takze je na to jeden dedinsky trik. Zemiaky osupte a hned ich treba dat do ladovej vody. Do misky kde budume struhat zemiaky si prve nastruhame na drobno jednu cibulu . Zacneme struhat zemiaky a premiesavame s cibulou eto vsjo.... ostanu biele nezoxiduju.
  2. Ked mame vsetky nastruhane, tak ich cez sitko zmykame aby sme sa zbavili stavy a odlozime na stranu. Stavu nechame odstat 15 minut a opatrne zlejeme.
  3. Pridame na drobno nakrajanu jarnu cibulku a chilli ja som mal "Jolokvia" tak som krajal na velmi jemne ( 3x taka stiplava ako Habanero ). Lyzicou pozbierame z misky zemiakovy skrob a pridame naspat k postruhanym zemiakom ochutime sol, korenie a premiesame. Vyprazame do zlatista raz otocime. Servirujeme so sojovou omackou .