Kuracia Laksa s krevetami

2010 - bez fotky2010, 11. marca 2010
Kuracia Laksa s krevetami
Foto: 2010

Aromaticka pikantna polievka z juznej azie ,asi jedina polievka kde je dovolene miesat dary mora s hydinou a cerstvou zeleninou a bylinkami.

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
125  g
2x250  ml
750  ml
2x
300  g
100  g
1 lyzica
1 lyzica
2 ks
2  lyzice
4 ks
1/2  zvazku
250  g
2  cm
2 ks
2 ks
1 ks
1  lyzica




Postup

  1. 1

    Do food procesoru dame salotku cibulu cesnakove struciky , 1 chilli papricku , cerstvy zazvor a trochu vody rozmixujeme ale nie uplne aby bola stale hrubsia struktura. Najednoduchsie si kupit pripraveny Laksa pastu v konzerve s azijskych potravin. ( da sa vyrobit ale zopar ingrediencii je tazko zohnat -pozrite diskusie laksa) Do hrnca dame arasidovy a olivovy olej do zohriateho vlejeme nasu zmes z food processora a pridame laksa pastu a varime a stale miesame cca 5 minut postup jedna je doliat vodou, alebo ako sme mi spravili doliali sme cistym kuracim vyvarom,povarime kratko a pridame kokosove mlieko.

  2. 2

    Kuracie prsia but oprazime samostatne a pridame nakrajane do polievky, alebo nakrajame na tenke platky a vlozime do polievky a povarime 10 minut po 5 pridame krevety a tak iste pridame oprazene tofu nakrajane na mensie kusky a pridame jarnu cibulku na drobno nakrajanu koriandrovu vnat.

  3. 3

    Samostatne si dame varit ryzove slize alebo vajickove hrube podla receptu. prichystame si "cerstvu ozdobu" fazulove klicky na drobno nakrajane feferonky , limentku thaijsku matu , ( nemali sme dali sme bazalku) a este sme si pridali zopar holubich vajicok..

  4. 4

    Servirujeme tak ze na dno misky dame slize potom zalejeme kokosovou polievkou a navrch poukladame klicky a cerstve bylinky , takze je to vlastne hlavne jedlo plus teply salat.

  5. 5

    Laksa ma mat konzistenciu redsej omacky , pozor na tu Laksa pastu z obchodu treba vyskusat lebo originalna je velmi paliva

Diskusia k receptu

bozulka
@2010 je mi ľúto,že nikto nepridal komentár.Ja som recept čítala,veď vieš,že mám rada tvoje recepty,ale ja mám jednu zásadu,ktorá sa týka cudzokrajných receptov-pokial mi chýba 1-2 suroviný tak nerobím,už by to nebolo ono,hoci ja dokážem nahradiť suroviny za iné,ale všetko má svoje medze.Viac krát som použila tvoj návod a keď mi niečo chýbalo tak už to nebol tvoj recept,ale paródia,hoci dobrá.
tuke69
výborný recept, túto polievku milujem, zvykol som ju jedávať skoro denne, suroviny som síce u nás doma zháňal v troch obchodoch, ale nakoniec zohnal a bolo to veľmi veľmi jedlé :)

jedine čo som vynechal boli tie krevety, lebo buď by som robil kuraciu alebo krevetovú lasku a keďže krevety vo veľkosti king prawn a ešte k tomu čerstvé sú u nás nezohnateľné, tak som robil čisto kuraciu :)
2010
@tuke69 , ked som robil Malajzii tak tiez som si ju daval skoro denne , je to skor hlavne jedlo ako polievka,teraz ked ideme vom aspon jeden si da a mi mu tam strcime lyzice ( tu je to normalne -sharing ) asi najpopularnejsie jedlo v juznej azii. Je ich viac verzii ako je kapustnic na Slovensku lebo Malajzia ma asi 10 , Indonezia ma tiez svoje , Thajsko aj Singapore..
To co prikladam teraz video je ina - ( Katong ) Singapurska verzia , vsimni si ta pani tam vyliala lavor plny chilli do hrnca...




2010
@tuke69 Laksa moze byt aj uplne ina , zalezi aka zelenina je v sezone ,takze teraz je s brocolicou.


tuke69
jaska, to viem, že laksa má veľa veľa verzií a každá môže byť niečim zaujímavá, akurát táto tvoja mi pripomenula tú, ktorú som jedával a miloval :)





väčšina ľudí to naozaj má ako hlavné jedlo, teta za pultíkom sa zväčša dosť divila, keď som zvládol ešte aj niečo k tomu :)

veľmi sa mi páčia tvoje recepty, ďakujem za inšpiráciu, nabudúce skúsim jahňací tajine so zeleninou
mijaita
@bozulka , laksa je vynikajici polevka, do teto polevky muzes nejen pridat, ale i ubrat a netreba se striktne drzet toho, co psano. Ja mam napr trosku jiny recept a neco jsem si ipridala sama, neco ubrala.
2010
Laksa, podla mna jedna z najlepsich polievok,ale kde je tradicne Slovenske varenie postavene uplne na hlavu.
.@mijaita ako pises je ich nespocetne mnozstvo verzii. Tato je z Malajzie:



2010
Kuracie maso, krevety, klicky , tofu, uhorky, koriandrova vnat, chilli, vajickove slize, jarna cibulka a citronova stava atd.. a mame nudnu polievku :-)


slavka2012
Mnam mnam ja tiez laksu milujem,ked mozem, dam si ju v azijskej restauracii, doma obcas urobim singapursku verziu (koreninovy zaklad zo sacku) s krevetami, jej chut je naozaj nezamenitelna. Tvoja laksa je krasne prezentovana, bravo.
2010
Laksa -varianta : musle, kalamary, ryby, jablckovy baklazan a zelena fazulka, thajska bazalka a koriander.


tiginko
kristepane, naozaj majstrovske machrovanie, ako sa na teba patri. Ja by som si z tvojich obrazkov najradsej urobila plagaty do kuchyne :-) Uz len vypocet surovin v recepte je na roman...
slavka2012
Dnes si ma teda naozaj inspiroval, pred odchodom do prace som este nasla sacok zmesi na pripravu singapurskej laksy, cestou domov nakupim zeleninu a krevety a bude skvela vecera, akurat ze ju nebudeme jest palickami :-).
2010
Kuracia s chobotnickami,vyprazanym tofu, prepelicimi vajickami, burakmi atd...



babidka
Oooo, laksu milujem :-) Ale mne sa podava osobitne - bez plodov mora :-)))).Moze v nej byt hocico okrem tych potvoriek. Malajzijska je taka fajna , "tuha"- az vyrazi dych :-) Cinania ju maju tiez velmi radi , nejedia ju vsak az taku velmi pokantnu . Ale tiez tam daju snad vsetko co najdu na trhu :-)
2010
@babidka , laksa je asi ako drzkova ,vela ju povazuje za najlepsiu polievku a druha ju nemoze ani citit .Ja ju robim peranakan-malajzisku verziu az ti dych vyrazi :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia