Pečené kačacie prsia
Pečené kačacie prsia

Konfitované kačacie prsia so slivkovými haluškami s červenou kapustou

Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 26. júla 2018
Konfitované kačacie prsia so slivkovými haluškami s červenou kapustou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
180 minút
príprava

Suroviny

4 ks
300 g
2 PL
3 PL
200 g
350 g (výberová)
200 g
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia umyjeme, poukladáme na hlboký pekáč, kde ich osolíme a okoreníme čiernym korením a rascou. Pridáme 100 ml oleja a podlejeme vodou tak, aby voda dosahovala tesne pod kačacie prsia. Pekáč zakryjeme alobalom a dusíme v rúre vyhriatej na 120 °C 2–3 hodiny podľa veľkosti. Potom tuk zlejeme a mäso zapečieme kožou navrch do chrumkava.

  2. 2

    Kapustu najemno nastrúhame, v rozohriatej panvici roztopíme cukor, pridáme ocot a trochu vody, necháme chvíľku prevrieť a pridávame kapustu. Kapustu podlievame vodou a dusíme do zmäknutia.

  3. 3

    Halušky: Slivky vymixujeme s lekvárom, pridáme vajíčka, štipku soli, múku a vypracujeme vláčne cesto. Vo vode, v ktorej budeme halušky variť, necháme vyvariť kúsok celej škorice aspoň 10 minút a až potom začneme hádzať halušky. Halušky varíme asi 4 minúty. Uvarené halušky scedíme a na panvičke spojíme s udusenou kapustou a podávame s kačacími prsami.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Jakmile pri konfitovani k tuku, v tomto pripade byl pouzit olej, pridate tekutinu, uz to neni konfit.
Tukem by mela byt kachni prsa totalne zalita.

Pridaj komentár k receptu: