Koložvárska kapusta z diviny (fotorecept)
Autor receptu: bogar
nedeľný obedík....
6 porcií |
25 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- v slanej vode s trochou oleja som si uvarila 3 sáčky ryže ...
- na masle som si opražila jednu cibuľu a strúčik cesnaku, pridala som kyslú kapustu bobkový list soľ rascu a podusila som do polomäkka keďže som zliala vodu z kapusty musela som ju jemne podliať aby mi neprihorela......na záver som poprášila červenou paprikou a odstavila z plameňa...
- uvarila som si klasicky zemiakovú kašu,vymiešala som pretlačené zemiaky s maslom a mliekom... dosolila som...
- mäso som umyla očistila a nakrájala na drobné kocky ... pridala som ho na opraženú cibuľku.. Keď sa zatiahlo pridala som čierne korenie, soľ, trochu grilovacieho korenia a na záver červenú papriku...sprudka som orestovala a podliala vodou... mäso som dusila hodinu a po hodine som ho až ochutnala a dosolila... divina sa vraj nesmie chutnať skôr ako cca po hodine lebo môže mať v sebe parazita ...
- a finišujeme :) do vymasteného skla som uložila prvú vrstvu kyslej kapusty ....
- nasledovala ryža a klobáska domáca...
- a zase kapusta ... postup opakujeme kým máme suroviny...
- tak aby na vrchu nám ostala dusená kapusta...
- zaliala som to kyslou smotanou .... v miske som si ju vyšľahala s vajíčkami mliekom bylinkami a soľou... jemne som ešte poprepichovala aby sa dostala aj nižšie a šup do rúry.... podávame so zemiakovou kašou alebo chlebom...dobrú chuť...
|