Koložvárska kapusta z diviny (fotorecept)

Autor receptu: bogar

nedeľný obedík....

6
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. v slanej vode s trochou oleja som si uvarila 3 sáčky ryže ...
  2. na masle som si opražila jednu cibuľu a strúčik cesnaku, pridala som kyslú kapustu bobkový list soľ rascu a podusila som do polomäkka keďže som zliala vodu z kapusty musela som ju jemne podliať aby mi neprihorela......na záver som poprášila červenou paprikou a odstavila z plameňa...
  3. uvarila som si klasicky zemiakovú kašu,vymiešala som pretlačené zemiaky s maslom a mliekom... dosolila som...
  4. mäso som umyla očistila a nakrájala na drobné kocky ... pridala som ho na opraženú cibuľku.. Keď sa zatiahlo pridala som čierne korenie, soľ, trochu grilovacieho korenia a na záver červenú papriku...sprudka som orestovala a podliala vodou... mäso som dusila hodinu a po hodine som ho až ochutnala a dosolila... divina sa vraj nesmie chutnať skôr ako cca po hodine lebo môže mať v sebe parazita ...
  5. a finišujeme :) do vymasteného skla som uložila prvú vrstvu kyslej kapusty ....
  6. nasledovala ryža a klobáska domáca...
  7. a zase kapusta ... postup opakujeme kým máme suroviny...
  8. tak aby na vrchu nám ostala dusená kapusta...
  9. zaliala som to kyslou smotanou .... v miske som si ju vyšľahala s vajíčkami mliekom bylinkami a soľou... jemne som ešte poprepichovala aby sa dostala aj nižšie a šup do rúry.... podávame so zemiakovou kašou alebo chlebom...dobrú chuť...