Koložvárska kapusta so sójovou drťou

mata3636 - fotkamata3636, 23. februára 2011
Koložvárska kapusta so sójovou drťou
Foto: mata3636

Máme veľmi radi sóju a kde sa dá, zamieňam ju za mäso. Tak som vyskúšala, čo to spraví s týmto jedlom a bolo to veľmi chutné. Nech sa páči, vyskúšajte :))

4-5
porcie
45 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

90 g
700 g
120 g
2 ks
2-3 strúčiky
2 polievkové lyžice
2 dl
1 polievková lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme v osolenej vode do polomäkka, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Sójovú drť dáme na 5 minút povariť do osolenej vody, potom necháme v tej istej vode vychladiť. Na jednej lyžici oleja orestujeme jednu pokrájanú cibuľu, pridáme 1 kávovú lyžičku mletej papriky, premiešame, zalejeme 3 dl vody, pridáme vyžmýkanú drť a varíme, aby sa 2/3 tekutiny odparili. Ku koncu varenia pridáme prelisovaný cesnak. Na druhej lyžici oleja orestujeme druhú cibuľu, pridáme 1 kávovú lyžičku mletej papriky, premiešame, zalejeme vodou, pridáme kyslú kapustu / ja nepremývam, dávam aj šťavu / a dusíme do polomäkka. Pekáčik / môj má rozmery 26x17x6 cm / vymastíme a vrstvíme: polovica kapusty, všetka ryža, sójová drť, zvyšok kapusty. Mierne utlačíme, uhladíme. V studenom mlieku rozmiešame múku a polejeme kapustu. Pečieme 40 minút na 190 stupňov. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Včera som ju aj hneď uvarila na večeru, ja som dala drvinu variť do ochutenej vriacej vody podľa návodu-dala som tam solčanku, soľ, sójovú omáčku, mleté farebné korenie a vodou, v ktorej sa varila som podliala drvinu, keď som ju dusila na cibuľke a aj kapustu, ktorú som dusila na cibuľke. A zaliala som to sójovým mliekom. Inak, keď tam dáš ako alternatívu sójové mlieko, stane sa z toho vegánske jedlo (to kvôli našej tornadolue), takže kľudne daj aj vegánsky tag. Ďakujem za recept :)
1x jamaja
klasickú koložvársku z duše neznášam, mi ju zhnusili v školskej jedálni, ale túto verziu vyskúšam, mňam!