Koložvárska kapusta so sójovou drťou

Autor receptu: mata3636

Máme veľmi radi sóju a kde sa dá, zamieňam ju za mäso. Tak som vyskúšala, čo to spraví s týmto jedlom a bolo to veľmi chutné. Nech sa páči, vyskúšajte :))

4-5
porcie
45 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Ryžu uvaríme v osolenej vode do polomäkka, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Sójovú drť dáme na 5 minút povariť do osolenej vody, potom necháme v tej istej vode vychladiť. Na jednej lyžici oleja orestujeme jednu pokrájanú cibuľu, pridáme 1 kávovú lyžičku mletej papriky, premiešame, zalejeme 3 dl vody, pridáme vyžmýkanú drť a varíme, aby sa 2/3 tekutiny odparili. Ku koncu varenia pridáme prelisovaný cesnak. Na druhej lyžici oleja orestujeme druhú cibuľu, pridáme 1 kávovú lyžičku mletej papriky, premiešame, zalejeme vodou, pridáme kyslú kapustu / ja nepremývam, dávam aj šťavu / a dusíme do polomäkka. Pekáčik / môj má rozmery 26x17x6 cm / vymastíme a vrstvíme: polovica kapusty, všetka ryža, sójová drť, zvyšok kapusty. Mierne utlačíme, uhladíme. V studenom mlieku rozmiešame múku a polejeme kapustu. Pečieme 40 minút na 190 stupňov. Dobrú chuť!