Koložvárska kapusta (fotorecept)

Autor receptu: zabiatko66

V sobotu som nevedela, čo navariť. Zistila som, že máme ešte posledný kúsok kyslej kapusty zo suda tak som navarila koložvársku kapustu.

5-6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kapustu udusíme do mäkka.
  2. mäso zomelieme, spolu s 2 ks cibule a cesnakom. Poslednú cibuľku nakrájame na kúsky pridáme trošku oleja a podusíme do sklovita. Pridáme namleté mäsko, okoreníme, osolíme a dusíme.
  3. Medzi tým si dáme variť 1 sáčok ryže.
  4. Keď máme všetko podusené. Zapekaciu misu alebo pekáč pomastíme masťou alebo olejom a dávame vrstvu kapusty, potom mäsko, ryžu, zase mäsko, na vrch kapustu.
  5. vrch potrieme kyslou smotanou.
  6. a dáme piecť do chrumkava.
  7. a možeme papať. Dobrú chuť.