Koložvárska kapusta (fotorecept)
Autor receptu: zabiatko66
V sobotu som nevedela, čo navariť. Zistila som, že máme ešte posledný kúsok kyslej
kapusty zo suda tak som navarila koložvársku kapustu.
5-6 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Kapustu udusíme do mäkka.
- mäso zomelieme, spolu s 2 ks cibule a cesnakom. Poslednú cibuľku nakrájame na kúsky pridáme trošku oleja a podusíme do sklovita. Pridáme namleté mäsko, okoreníme, osolíme a dusíme.
- Medzi tým si dáme variť 1 sáčok ryže.
- Keď máme všetko podusené. Zapekaciu misu alebo pekáč pomastíme masťou alebo olejom a dávame vrstvu kapusty, potom mäsko, ryžu, zase mäsko, na vrch kapustu.
- vrch potrieme kyslou smotanou.
- a dáme piecť do chrumkava.
- a možeme papať.
Dobrú chuť.