Koložvárska kapusta (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sobotný obed z výborných domácich surovín...

8
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si zomlela hovädzie mäso...na panvicu som dala pol lyžice bravčovej masti a pridala som pokrájanú cibuľu...keď sa orestovala, pridala som mleté hovädzie mäso, soľ, korenie, rascu, mletú červenú papriku a všetko som spolu premiešala..podliala som troškou vody a dusila za občasného miešania do mäkka..hotové mäso som odložila bokom..
  2. potom som pokrájala morčacie stehno na malé kocky..na druhú panvicu som dala pol lyžice masti,pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak...pridala som mäso, osolila, okorenila, posypala červenou mletou paprikou, podliala troškou vody a dusila pod pokrievkou do mäkka.. hotové mäso som odstavila bokom..
  3. na dno rajnice som dala pol lyžice masti, pridala som cukor, nechala som skaramelizovať a pridala som sudovú kapustu...okorenila som...miešala som chvíľku, kým sa kapusta strošku podusila...odstavila som ju bokom..v ďalšom hrnci som si predvarila 3 min. umytú ryžu, ktorú som zaliala vodou a predvarenú do polovice som ju nechala chladiť..slaninu a klobásu som pokrájala a a opiekla na panvici...
  4. začala som zostavovať koložvársku kapustu: menší hlboký plech som potrela masťou..posypala som strúhankou.. na dno plechu som uložila polovicu kapusty..
  5. na kapustu som uložila polovice ryže..
  6. na ryžu som uložila slaninu a klobásku..
  7. na klobásku so slaninou som uložila mleté hovädzie mäso..
  8. mäso som posypala troškou kapusty...
  9. potom som uložila druhú polovicu ryže..
  10. na ryžu som uložila dusené morčacie kocky..
  11. zakryla som zbytkom kapusty...
  12. v smotane som rozmiešala 3 vajcia a poliala som všetko na plechu.. trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a vložila som do trúby plech a zakryla som ho...nechala som piecť 30 min..
  13. hotovú koložvársku kapustu som pokrájala na plechu na kocky a podávala so smotanou...dobrú chuť..