Foto: babkamt
na 180/200 °C
Postup
-
1
Roztopila som masť, opiekla som na nej jednu strednú cibuľu. Pridala som 50 g oravskej slaniny. Aj tú som trochu opiekla. Kyslú kapustu som nakrájala na menšie kúsky, pridala som ju k cibuli. Podliala som ju 2 dcl horúcej vody a uvarila som ju.
-
2
Odvážila som 120 g ryže, umyla som ju a dala variť do osolenej vody.
-
3
Väčšiu nakrájanú cibuľu som dala na roztopenú masť. Kým sa mi cibuľa opiekla do sklovita,
-
4
nakrájala som si pliecko na tenké plátky, tie som prerezala na menšie útvary. Očistila som si 4 strúčiky cesnaku. Nakrájala som ich.
-
5
Udusenú cibuľu som stiahla z ohňa, pridala som mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a trošku mletého kmínu. Premiešala som cibuľu.
-
6
Hrniec som vrátila na oheň. Pridala som mäso spolu s cesnakom. Mäso som opekala dovtedy, kým nezbelelo. Podliala som ho 130 ml horúcej vody, zavrela som tlakový hrniec. Mäso som dusila 20 minút.
-
7
Klobásku som si nakrájala na kolieska.
-
8
Plech som trošku naolejovala. Na spodok som rozprestrela uvarenú kyslú kapustu. Na ňu som dala pomocou polievkovej lyžice uvarenú vychladnutú ryžu. Potom som uložila klobásku.
-
9
Na klobásku som dala mäso.
-
10
To som poliala polovicou šľahačky. Tú som dala namiesto kyslej smotany, ktorá sa do rána vyparila z chladničky:-)
-
11
Na mäso som rozložila zvyšok uvarenej kyslej kapusty. Vrch som trochu posypala mletou červenou paprikou. Plech som zakryla alobalom. Dala som ho rúry vyhriatej na 180°C. Piekla som 20 minút.
-
12
Potom som zvýšila teplotu na 200 a asi 15 minút som kapustu zapekala. Slinky mi na ňu tiekli až tak, že som ju zabudla odfotiť na tanieri:-)
tomuto neviem ci odolam, hmmmmm :-)
Tak ako Vám chutilo? Klobáska nemusí byť. Tvoj komentár mi pripomenul tento recept. Dnes som ho robila. A bez klobásky. Variť som začala dosť neskoro. Prácu som si uľahčila. Uvarené suroviny som zmiešala v jednej mise aj so smotanou. U nás sa po jedle len tak zaprášilo.
posielam foto bolo to O.K.
Ďakujem za pridanú fotku. Som rada, že si bol spokojný.
Kolosvarska z bavorskeho zeli, vajnorske, pikantní klobasy, basmati ryze, spanelske papriky. Vyborna a zitra bude jeste lepsi!