Koložvárska kapusta (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
20/15 minút na 180/200 °C |
Postup- Roztopila som masť, opiekla som na nej jednu strednú cibuľu. Pridala som 50 g oravskej slaniny. Aj tú som trochu opiekla. Kyslú kapustu som nakrájala na menšie kúsky, pridala som ju k cibuli. Podliala som ju 2 dcl horúcej vody a uvarila som ju.
- Odvážila som 120 g ryže, umyla som ju a dala variť do osolenej vody.
- Väčšiu nakrájanú cibuľu som dala na roztopenú masť. Kým sa mi cibuľa opiekla do sklovita,
- nakrájala som si pliecko na tenké plátky, tie som prerezala na menšie útvary. Očistila som si 4 strúčiky cesnaku. Nakrájala som ich.
- Udusenú cibuľu som stiahla z ohňa, pridala som mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a trošku mletého kmínu. Premiešala som cibuľu.
- Hrniec som vrátila na oheň. Pridala som mäso spolu s cesnakom. Mäso som opekala dovtedy, kým nezbelelo. Podliala som ho 130 ml horúcej vody, zavrela som tlakový hrniec. Mäso som dusila 20 minút.
- Klobásku som si nakrájala na kolieska.
- Plech som trošku naolejovala. Na spodok som rozprestrela uvarenú kyslú kapustu. Na ňu som dala pomocou polievkovej lyžice uvarenú vychladnutú ryžu. Potom som uložila klobásku.
- Na klobásku som dala mäso.
- To som poliala polovicou šľahačky. Tú som dala namiesto kyslej smotany, ktorá sa do rána vyparila z chladničky:-)
- Na mäso som rozložila zvyšok uvarenej kyslej kapusty. Vrch som trochu posypala mletou červenou paprikou. Plech som zakryla alobalom. Dala som ho rúry vyhriatej na 180°C. Piekla som 20 minút.
- Potom som zvýšila teplotu na 200 a asi 15 minút som kapustu zapekala. Slinky mi na ňu tiekli až tak, že som ju zabudla odfotiť na tanieri:-)
|