Koložvárska kapusta (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

20/15 minút
na 180/200 °C

Postup

  1. Roztopila som masť, opiekla som na nej jednu strednú cibuľu. Pridala som 50 g oravskej slaniny. Aj tú som trochu opiekla. Kyslú kapustu som nakrájala na menšie kúsky, pridala som ju k cibuli. Podliala som ju 2 dcl horúcej vody a uvarila som ju.
  2. Odvážila som 120 g ryže, umyla som ju a dala variť do osolenej vody.
  3. Väčšiu nakrájanú cibuľu som dala na roztopenú masť. Kým sa mi cibuľa opiekla do sklovita,
  4. nakrájala som si pliecko na tenké plátky, tie som prerezala na menšie útvary. Očistila som si 4 strúčiky cesnaku. Nakrájala som ich.
  5. Udusenú cibuľu som stiahla z ohňa, pridala som mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a trošku mletého kmínu. Premiešala som cibuľu.
  6. Hrniec som vrátila na oheň. Pridala som mäso spolu s cesnakom. Mäso som opekala dovtedy, kým nezbelelo. Podliala som ho 130 ml horúcej vody, zavrela som tlakový hrniec. Mäso som dusila 20 minút.
  7. Klobásku som si nakrájala na kolieska.
  8. Plech som trošku naolejovala. Na spodok som rozprestrela uvarenú kyslú kapustu. Na ňu som dala pomocou polievkovej lyžice uvarenú vychladnutú ryžu. Potom som uložila klobásku.
  9. Na klobásku som dala mäso.
  10. To som poliala polovicou šľahačky. Tú som dala namiesto kyslej smotany, ktorá sa do rána vyparila z chladničky:-)
  11. Na mäso som rozložila zvyšok uvarenej kyslej kapusty. Vrch som trochu posypala mletou červenou paprikou. Plech som zakryla alobalom. Dala som ho rúry vyhriatej na 180°C. Piekla som 20 minút.
  12. Potom som zvýšila teplotu na 200 a asi 15 minút som kapustu zapekala. Slinky mi na ňu tiekli až tak, že som ju zabudla odfotiť na tanieri:-)