Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 10. januára 2018 11:00
Ďalšie recepty »

Recept od Ivana Rusinu (www.ivanoveminutky.com), ktorý si vyskúšali výhercovia novembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

Suroviny

250 g
125 g
1 ks
štipka
4 PL
1 PL
Rybacia nátierka:
250 g
200 g filety (alebo filety údenej makrely)
Navrch:

Postup prípravy

  1. 1

    Z múky, masla, žĺtka, soli, vody a rasce vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho natenko a pomocou formičiek vykrajujeme rôzne menšie tvary (kolieska, obĺžniky).

    Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 5 minút a hotové kolieska necháme vychladnúť.

    Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Nátierka: Maslo nastrúhame na veľkých slzách, pridáme k nemu najemno nakrájané filety údeného lososa,

    Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    najmeno nakrájanú jarnú cibuľku. Ochutíme citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a poriadne vymiešame.

    Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Nátierku naukladáme na upečené kolieska a vrch ozdobíme kaviárom

    Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    a kôprom.

    Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou (fotorecept)  - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist