Kolieska z odpaľovaného cesta fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 15. mája 2013
Kolieska z odpaľovaného cesta (fotorecept)
Foto: mesiar50

Musel som najprv preštudovať asi 115 receptov z varechy, aby som sa pustil do práce

25
porcií
200 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Suroviny na odpalované cesto:
250 g
500 g
10 ks
500 ml
štipka
Suroviny na vanilkový krém:
3/4 l
2 ks
9 PL
6 PL
2 bal
4 PL
4 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Vodu privedieme do varu.Do horúcej vody primiešame palmarin a miešame do rozpustenia Chcel som použiť maslo,ale keďže som s takýmto cestom robil prvý krát... nesmel som meniť pôvodnú receptúru.

    Kolieska z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vody z rozpusteným palmarínom primiešame celú dávku múky a cesto odpaľujeme asi 3-5 min.Pokiaľ sa nám na dne nádoby nevytvorí biely povlak. Nonstop miešame ,ináč sa nám zmes prihorí.Cesto som odvážil a rozdelil na dve časti.Do jednej časti vlažného cesta resp.pol odpáleného cesta si namiešame mixérom 5 vajec.Každé celé vajce primiešame do cesta PO JEDNOM KUSE A KEBY BOLO CESTO HUSTÉ PRIDÁME EŠTE JEDNO VAJCE..Robíme to pri malých otáčkach.Pri obkladačkách v b.2 je už cesto hotové.

    Kolieska z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na pomastený a múkou posypaný plech som si pomocou pohára poznačil kde budem tie kolieská vytláčať

    Kolieska z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Už hotové cesto som dal do mikroténového sáčka.. Vstupnú časť sáčka som uviazal. Ďalej som jeden roh sáčka na konci odrezal a takto upravený sáčok som vsunul do cukrárenského vrecka na zdobenie.Tento systém a aj všeličo iné som odkukal od @tatranky ktorej touto cestou ďakujem.

    Kolieska z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vidíte už upečené kolieska.Piecť by sa to malo na 180C. 20-25min. A potom znížime teplotu na 150C.cca 20min.Cesto ktoré je zle upečené vo vnútry nám po vybratí z rúry pravdepodobne splasne. Na dno elektrickej rúry som dal nádobku z vodou. Rúru som si predom vyhrial.

    Kolieska z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tomto obrázku máte možnosť vidieť prierez finálneho výrobku.

    Kolieska z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vanilkový krém: Z mlieka+žĺtkov+zlatých klasov+polohrubej múky+kryštálového cukru+vanilkových cukrov si uvaríme hustý puding.

    Kolieska z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tento puding pomiešame zo snehom z bielok a práškový cukor.Primiešame za horúca a vymiešame na hladkú hmotu.A pri tomto bode sa mi patrí poďakovať @martamm ktorá mi poslala krém na kolieska.Vďaka.

    Kolieska z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    DNES SOM SKÚSIL ROBIŤ KOLIESKA Z ODPAĽOVANÉHO CESTA INÝM SPôSOBOM A TO: NATLAČIL SOM JEDNU VRSTVU A POTOM NA ŇU ĎALŠIU VRSTVU. .I KEĎ JE TO JEDNO ..AKO SOM SA NAJNOVŠIE DOZVEDEL..RYZIKO SPADNUTIA TÝCH VENČEKOV SPOČÍVA V DOBRE VYHRIATEJ RÚRE A PEČENIA NA DVE FÁZY.MUSÍM EŠTE PODOTKNÚŤ,ŽE PO 20.MIN SOM KOLIESKA PRIKRYL PAPIEROM.

    Kolieska z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ahojte. Napíšem vám hlavné body čo ma zaujali z toho videa : Riziká pri výrobe načo upozorňuje majster kuchár z maďarska.: ýVajcia miešal do vlažného cesta postupne... v horúcom by sa upiekli.Odpálené cesto preto aj presunul do studenej nádoby ako to ukazuje aj video.Veterníky robil resp.ich vytláčal vo velkosti večších orechov ale to len pre zaujímavosť.Ale záleží určite aj na tom kolko tej hmoty natlačíme na plech.Vysvetluje,že sa to má piecť pri 180st.C. 20-25 minút.ALE TOTO JE IBA PRVÁ FÁZA PEČENIA. CESTO SA NÁM PEKNE ZDVIHNE ale po 20 min.nebude pravdepodobne vo vnútry upečené .Keď ho vyberieme z rúry može splasnúť.V prvej fáze pečenia tj.po dobu 20min.rúru neotvárame.(po 20 min.je dobré kolieska prikryť papierom na pečenie..a už len sledovať ..uchmatnúť jeden z kraja a poklopať spodok.Od dlhého pečenia možu poriadne stvrdnúť ! Ďalej znížime teplotu na 150st.C a pečieme ešte cca.20 min.Samozrejme doba pečenia záleží od velkosti tých koliesok. Vysvetluje ďalej ako zistíme,že cesto je upečené: Zistil to tak že pomykal plechom na pečenie a veterníky sa mu pohli z miesta resp.poklepal na spodok veterníkov musia akože klopkať. Napíšem jeho recept tvrdil že aj pomer surovín musí byť rovnaký 200g múka//voda 200ml //maslo,br.masť,margarin 200g// nehrá žiadnu rolu vysvetluje majster.//vajcia vyšlahané cca.5 ks.//sol a cukor.Takže chyby sa robia pravdepodobne pri tom pečení ako som zistil v tom videu .Na tak malé množstvo cesta sa to pečie pomerne dlho.!PS:AK SA NÁM ZDÁ CESTO HUSTÉ PRIMIEŠAME EŠTE VAJÍČKO.A dúfam,že z mojho písania nebudete mať poriadny guláš ! A keď nám cesto aj splasne nejde to na majstrovstvá sveta. Ide tam vlastne len o naše zmyslové posúdenie.Krém a šlahačka tie nedostatky určite istia.Robil som ich v holandsku..jednu várku som mal ako betón...tá druhá bola ok.NA TO PEČENIE TREBA DAŤ NAOZAJ BACHA. ANI DLHO ANI KRÁTKO.CCA.40-50min.Tieto pokyny berte prosím z rezervou ak sa mrknete na moj profil tak nie som cukrár. Prajem vám všetko dobré priatelia.

Diskusia k receptu

ariela6
ahoj krasne sa ti podarili a maš taky hrniec hnedy ako ja mne ho kupila svokra dufam že aj tebe asi v rovnakom čase predavali tieto hrnce ale k receptu ja som sa este neodvažila piect odpalovane cesto a tebe sa to pekne podarilo gratulujem
lakey
Nádherné, tak také si len kupujem, ste naozajstné kúzelníčky.
tiginko
ježiškove husličky, ty si ešte čoho všetkého schopný?? Si fakt strašne šikovný, máš ich krásne, ako obláčiky. Gratulujem, stálo to za námahu. @lakey len otázočku: @mesiar50 sú kúzelníčky? Nevyzerá...
lakey
Preboha @tiginko to piekol chlap, tak ja sa na to .... Klobúk dolu ...aj parochňu.
violetacamorova
Mas ich naozaj prekrasne. Ja som pred 18-timi rokmi na krstiny mojho synovca skusala podla dvoch rozlicnych receptov, a obidve davky isli prasiatkam, ale tento tvoj tecept ma nabudil skusit to zas
mesiar50
@ariela6
Musím sa ti priznať ja som sa tiež toho bál ako čert kostola.
Ten riad som dostal od mojej dobrej starkej pred 28r.keď som sa
ženil.Za tvoj pekný komentík vďaka.

mesiar50
@lakey
nič moc je to v norme...jediné hobby ktoré mám a ktorému sa
venujem hádam viac ako rodine,ale niekedy sa im to aj ľúbi.Naozaj
ma nemusíš oslovovať majstrom.I keď aj to som si mal možnosť odskúšať... našťastie iba na krátku dobu.Ďakujem ti ešte raz za príjemný komentár.Prajem ti všetko dobré
mesiar50
@violetacamorova
Veľa receptov som preštudoval pokiaľ som sa rozhodol aký pracovný
postup zvolím.RCP je od mojej polovičky prekladal som ho z maďarského jazyka.Keď tak skús na odskúšanie pol dávku.
Ďakujem ti pekne

mesiar50
@kecemis
Áno... som vyučený mäsiar-údenár.Ďalej som pracoval aj ako technik-miešač mäsových výrobkov.Robil som aj majstra na bitúnku.Postačujúca
odpoveď?
mesiar50
@tiginko
Som rád,že ťa vidím.Sledujem tvoje komentáre aj v zahraničí.
Veľakrát keď ma chytá nostalgia ma rozveselíš.Si vtipná a dobrá duša.
Srdečná vďaka tiginko
mesiar50
@kecemis
nie je to bohvie čo,ale som sa snažil... a pomohli mi na vareche aj tie šikovné varecháčky ktorých som pracovné postupy čítal...nebudem
ich všetky menovať,ale asi pri tatrankinom rcp. som bol najdlhšie.
Ďakujem kecemis

frezia68
Máš ich nádherne vydarené a hoci robím tak raz do roka,tiež s Palmarínom.Na prvýkrát -gratulujem! Tak to je,ak niekto varí s láskou :-)))
radost
@mesiar50
konkurent tu nie je nik-si ty-chlape-kúzelník...:-)
v kuchyni čaruješ-nás tu ohuruješ..
a ja dokážem len-zaželať ti pekný deň..!! :-)
vierutt
Poviem Ti, @mesiar50 , že už som toho napiekla fakt dosť, ale na odpaľované cesto som sa ešte nedala, no Ty máš tie kolieska úžasné! Môj obdiv!!!!
sisuk
super! Na prvýkrát sa Ti vydarili úžasne! (Aj my máme také hrnce :-) 22 rokov)
pusta
@mesiar50 , fantasticky spracovaný recept, nádherne zdokumentovaný perfektnými fotografiami, absolútne zrozumiteľný postup, úžasne sa ti tvoje kolieska vydarili.
ak smiem, len by som opravila názov na Kolieska z odpaľovaného cesta, lebo ide o odpaľované cesto a v texte receptu to máš správne napísané :-)
nechám to však na tvoje rozhodnutie.
to nie je kritika z mojej strany, len by som nechcela, aby si to schytal od niektorých, ako ja včera pri mojej Marinovanej slanine na čečejský spôsob, čo som uznala a opravila v názve na čečejovský spôsob.
nechcela som sa ťa v žiadnom prípade dotknúť, prepáč mi to, prosím
mesiar50
@pusta
Si naozaj milá,ale teraz tie fotky nič- moc.Nachytal som nejaký chrípkový vírus tak som všelijako teraz. Na to fotenie som akosi zabudol.Snažil som sa koncentrovať skôr na to odpaľovanie cesta..
Sorry.Naozaj sa mi nemáš čo ospravedlňovať.Názov som už opravil
bol napísaný nesprávne.
záleží už len na adminovi kedy to na titulnej strane opraví.Ďakujem
ti za pekný komentár a pozitívne ohodnotenie.Od teba si to vážim
a veľmi cením.Málokto má toľko odborných znalostí na vareche v rámci mäsa ako ty.Srdečne ti ďakujem a prajem ti pekný deň.
pusta
@mesiar50 , som už radšej opatrnejšia vo vyjadrovaní. dúfam, že si čítal aj môj posledný komentár pri rp Domáce klobásy a vzal si aj k srdcu. ja som včera tiež nemala svoj deň :-) zdravotné aj iné dôvody, ale z toho sa predsa nestrieľa, ani u mňa :D
veľmi si vážim tvoje milé, povzbudzujúce slová a hodnotenie od teba ako človeka i ako od na slovo vzatého odborníka.
dakujem a aj tebe krásny a vydarený pohodový deň prajem.
waocipa
tak to je jedla krása máš 1*,u nás doma moja mamka robila ich aj na slano,plnila ich šampiónmi a v Poľsku sme na nie hovorili PTYSIE Z PIECZARKAMI si veľmi šikovný PAN KUCHÁR.
violetacamorova
@mesiar50 este som sa ta chcela spytat, ked si vytlacal cesto na plech daval si ho len v jednej vrstve, alebo tak hrubsie najprv jedno koliesko si zaplnil a na to si dal cesto este raz, dakujem. Normalne sa mi aj v noci snivalo o tvojich odpalovanych kolieskach, ako ich mam spravit :)
tatranka
Koláčiky sú veľmi pekne upečené.Čo je hlavným ukazovateľom,sú tie krásne prázdne oká pri prekrojení.Naozaj sa ti vydarili,preto že odpaľované cesto je dosť náročný fígel.Tiež ich robievam a máme ich veľmi radi.
irenaw
už na začiatku som stratila reč a ty to ešte zaklincuješ, že nie si celkom fit. ale potom mi to došlo, keď si fit, pečieš štvorposchodové torty ;-) ale teraz vážne, porozmýšľaj nad tým nickom, tento nevystihuje celú tvoju osobnosť :-)))
havino
@mesiar , nádhera, klobúk dole pred chlapom,ako si ty. Veľa žienok nemá odvahu na odpaľované cesto. Sú to veterníky, v pravom zmysle slova, aké kolieska? Byť tebou, kludne zmeň názov koliesok za veterníky, aj ked krém je krémešový skôr,ale to nie je podstatné, každý si dá podľa seba,alebo podľa teba. ja určite urobím podľa teba. Dôležitý je krásny vypracovaný postup pri odpaľovanom ceste, výsledok v priereze je dokonalý tiež. Recept je na 1* a nech pomôže tým, kto bude hľadať recept na veterníky, inak ho nenájde, alebo nemusí nájsť, kto si ho teraz neuloží. Môj názor. Robievam veterníky, venčeky, rožky z odpaľovaného cesta, vyskúšam ja tento tvoj krém do nich, tento dávam do rýchleho krémešu a viem,že je fantastický. krásne sa ti vydarili, super.
irenaw
musím sa zas smiať, @mesiar50 sú šikovné kúzelníčky a práve preto na to nevyzerajú :-)))
mesiar50
@violetacamorova
Ja som to vytláčal bez tej spodnej vrstvy,ale keby som robil znovu
dal by som najprv koliesko na spodok a potom ďalšie naň.Veď
istota je istota.Keby aj spľasli dajú sa použiť.
Dnes idem onedlho robiť s pomarančovým krémom potom ti poviem
ako som dopadol.Ďakujem.Držím palec


mesiar50
@irenaw
Prepáč jeden tvoj komentík mi ušiel.Ten nick..možno máš aj pravdu po 33 rokoch mäsiarčenia a práce
za pásom by mi tá zmena na cukrárstvo už iste prišla vhod.
Ďakujem ti za pekné a povzbudivé slová
mesiar50
@radost
Potešíš moje srdce či som doma,alebo v zahraničí.
Ďakujem ti pekne.Tentoraz ťa pozdravujem zo Šiah
danielcacka
krásne sú, len malá otázočka, neznižuje sa teplota? celých 35 minút sa pečie na tých 200 stupňov? Chcela by som skúsiť, kupované už nie sú to pravé "orechové" a keď sa mi podaria, tak aj svoju polovičku poteším....
mesiar50
@tatranka
Som veľmi rád,že taká odborníčka na veterníky ako ty... pozitívne okomentovala a zhodnotila moju prácu.Dovoľ aby som sa touto
cestou poďakoval,že tvoj recept bol pre mňa príkladom a z ktorého
som čerpal vedomosti.Ďakujem
izabella929
absolutná jednotka s hviezdičkou pre teba mesiar50.-))) skvelá práca aj finálny výsledok.-)) chválim ťa.-)))
aroooo
no krása, 1********, krásna štruktúra upečeného veterníka, niekde som čítala, že pri ich pečení sa nesmie prvých 10 minút otvárať rúra.Tento krém robím do obyčajných krémešov, pri zašľahaní snehu do horúceho pudingu tento zdvojnásobí objem. Pripájam sa do klubu "hnedooranžovokvetinkových" hrncov, mál celý set spred asi 30 rokov, keď sa sťahovalo do bytu a funguje aj teraz, hoci mám aj novšie s hrubým dnom a keďže nebývaš až tak ďaleko, ak ostalo, mohol by si 1-2ks veterníkov hodiť....
mesiar50
@violetacamorova
ahoj.tak spravil som dnes tie mega veterníky.Všetko ok,ale nerob ich poschodové...mne sa to nepozdávalo nejako.Rob ich len tradičným
spôsobom.Priložil som nové foto a postupne budem prikladať dnes aj
ďaľšie
mesiar50
@havino
dnes som špekuloval ,že som tlačil dve vrstvy na seba,ale to sa mi nepozdáva nejako....je toho aj málo.Dal som tam aj foto.A krém som
robil ako ty píšeš....krémešový.Ďakujem ti moc za pekný komentár
manya
@mesiar50 krásna práca, už sa odhodlám aj ja, pri mojom prvom pokuse spolu s mamou , sa to skončilo tak, že po vložení plechu do rúry vypli elektrinu na dve hodiny a naše veterníky putovali sliepkam.
mesiar50
@aroooo
tie hrnce majú pomaly 28r.dostal som ich od starkej ako svadobný dar
samozrejme dá sa to aj z iným krémom..Dvierka som neotváral
cca.20 min.Ostalo zo dva kúskov...okno mám otvorené tak chytaj!
Rád som chodil do Želiezoviec na bitúnok a preto srdečný pozdrav pre teba zo ŠIAH

mesiar50
@pusta
Tvoje slová si vážim a ctím si ich.Nebol som pri tých klobásach
a ani nie som zvedavý na ne.Odteraz sa iste budem strániť takýchto
debát.Dal som zmazať všetky moje komentáre.Prajem ti krásny zvyšok dňa
mesiar50
@izabella929
jéj ...takú pochvalu si ani nezaslúžim...oproti tvojim receptom sú to
také,,chemické pokusy,ale aj tak ma potešilo,že taká chýrečná kuchárka ako si ty pridala pozitívny komentík
Vďaka
ancicka
Krásne sú tie venčeky.Ja som robila už aj kakaové a boli tiež výborné.
pusta
@mesiar50 , dakujem za odpoved a chápem ťa. tiež ma hnevajú samoľúbi mudrlanti a nereagujem dalej. múdro si spravil.
ničím nerušený deň ti prajem.
mesiar50
@waocipa
šampiňóny mám rád.Kombinácia s týmto cestom môže byť parádna.Bývam v holandsku z dvomi poliakmi
som zvedavý či to poznajú.Jeden možno aj hej ...docela sa v kuchyni
vyzná.Ďakujem krásne
martamm
Mesiar, krásne a určite vynikajúce veterníčky si napiekol a ten nápad s mikroténovým sáčkom ma celkom dostal, človek nezababre celé vrecko... A za recept na krém neďakuj, som rada, že si ho použil a hlavne, že Vám chutilo, teda dúfam :)
mesiar50
@martamm
Mastných kyselín sme mali v poslednej dobe dosť...
Chcelo to nejakú zmenu a tvoj krém mi prišiel vhod....Ten sáčok síce
nie je môj nápad,ale je to super inovácia.Samozrejme krém chutil
každému členu mojej rodiny.Ďakujem ti za prívetivé slová a prajem
ti pekný zvyšok dňa
violetacamorova
@mesiar50 ďakujem ti za rýchlu odpoveď, všimla som si, že si pridal novú fotku s vytlačeným veterníkom, ešte pred upečením. Zdá sa mi podľa toho, že moja špička na vrecku, je tenšia, ale možno to je len foto- klam. Keď pozerám, aké sú tie tvoje krásne už sa teším, kedy ich vyskúšam, určite dám vedieť. Ak sa podaria, tak synovcovi namiesto tých na krstiny napečiem už na svadbu :)
babkamt
Prijmi moju pochvalu za perfektne spracovaný recept. Veterníky ti vyšli na 1 s hviezdičkou.
Kamarát , pri pohľade na tvoje veterníky si ma navnadil .Asi ich v najbližšej dobe upečiem . Nedávno sa ma na ne syn pýtal , kedy ich upečiem .
stacy77777
no skláňam sa pred tvojou všestrannosťou, na odpaľované cesto si každý netrúfne, tebe sa vydarilo perfektne,fakt obrovská pochvala
mesiar50
@violetacamorova
Robil som to s najhrubšou špičkou na zdobenie.Tie dnešné na obr,9
som robil dvojvrstvové... čiže spravil som spodok a nato išla ešte
ďalšia vrstva cesta.Piekol som to skoro 40min.Už sama sa musíš rozhodnúť ktorú verziu zvolíš.Ďakujem a prajem ti všetko dobré
monda
@mesiar tak klobúk dolu, krásne sa ti vydarili ,veľmi pekné ale aj dobrej chuti, si raz šikovný nielen mesiar ,ale aj pekar,pochvala ti patrí si šikovný veľmi:-)
mesiar50
@stacy77777
manželke som ukázal tú tvoju narodeninovú tortu...slová sa jej zasekli
v krku....tak isto ako aj mne keď som ju videl prvý krát
Ja skláňam klobúk dolu pred tebou.
Ďakujem staccy77777
mesiar50
@monda
no od pekára je to ešte ďaleko....ale neustále sa učím od šikovných ľudí z varechy...vrátane aj teba monda.
Ďakujem
janger
Laci, aj moj muz robieva niekedy takuto dobrotu. Len nie take pekne veternikove, on to robi ako take gule. Aj som mu tento tvoj recept ukazala, aby som mu to trosku pripomenula ;-))). Tak chvalil, ze pekne! Naposledy ich robil este minuly rok na Den matiek. A ja robievam do nich plnku (trosku inac, ako ty). Strasne to mame radi. Krasne sa ti podarili. Ahojcek!
mesiar50
Ahoj Janka
Teraz si mi prišla naozaj ako na zavolanie.
Ja som rozmýšlal práve na tých gulách,že spravím.
Jedávam to v Holandsku.Rozprával som o tom aj mojej polovičke.Je to gula obliata čokoládou a tuším je tam krém vanílkový,alebo také niečo.Je to velmi dobré papaníčko.Ale keďže som nevedel ako a čo tak som spravil tieto kolieska.Musím pochváliť tvojho muža keď
vie takéto dobroty vykúzliť.Tebe a tvojej rodinke prajem všetko dobré.Pá
janger
Laci, tak tie cokoladove gule, to myslis asi -bossche bollen-. Tie su plnene slahackou a obliate cokoladou. Alebo mozu to byt aj -soezen- (tie robieva moj muz) alebo male -soesjes-. Moj muz nepekava, len toto je taka jeho 'specialita' hahaha. Varit vie...Prajem ti zo srdca vsetko dobre!
mesiar50
Dnes som našiel na webe jedno zaujímavé video ako sa robí odpalované cesto.Je to síce v maďarštine,ale v tomto recepte v b.10 som uviedol krátky preklad aj z
receptúrou.Ak to niekoho zaujíma nech sa páči.
www.youtube.com/watch?v=Rb6KAWWZZds
mesiar50
Ahoj Janka
Ďakujem za informáciu ..teraz už viem,že je to
bossche bollen.Tu nám rúra pečie všelijako,ale doma to
skúsim spraviť.Tiež ti prajem zo srdca všetko dobré
monnikka
robievam príležitostne, ale nie vždy sa mi vydaria také nádherné ako tebe, máš môj obdiv aj pri ostatných receptoch to sa tak často u mužov nevidí.......pozdravujem do Holandska
mesiar50
@monnikka
Ja som pokazil vela cesta pokial so prišiel na dovod
toho,že prečo predtým tak nadýchané cesto mi potom
splaslo.Ale ak to chceš vedieť aj ty tak si prosím otvor
video a prekladám to v bode č.10.pri tomto rcp.
Ďakujem ti za pekné hodnotenie a milé slová.Posielam ti moj čierny holandský tulipán a pekný pozdrav z NL.



monnikka
Ďakujem za tulipán, je fakt úžasný, a tiež za cenné rady, idem pozrieť to video.......prajem všetko dobré
mracik9
šikovník šikovný,tak toto sa ti fakt podarilo,ej dala by som si :))
mesiar50
@mracik9
Kde sa tu berieš prosím ťa. Dávno som už zabudol na tento výtvor.Ďakujem Ti za tvoj príjemný komentárik a prajem ti pekný víkend

3sandra3
ˇmňam,,, takéto mám rada... a ako sa máš? Si doma, či?


mesiar50
3sandra3
Ahoj sandra.Dá sa.Ešte som v NL.V sobotu letím na SK.
Predpokladám,že TS ti nebolo doručené.Ešte raz ďakujem a pekný pozdrav z nizozemia pre teba
sracz
Na perfektný techologický postup Tvojich rcp, som si už zvykol. Kľudne by si mohol, milý @mesiar50 - kamarát, byť gestorom špecializácie "optimalizácia technologických postupov v gastronomickej praxi"! Aj podľa Teba uvádzaných rcp sa môže naučiť variť i laik a začiatočník! Ďakujem, dodal si mi odvahu, ukladám a "aretujem" vo svojej KK a ak mi bude dovolené (!!!prísne sledované cal, kcal, ..., kg a dokonca aj g!!!) napečiem a budem sa chváliť Tvojim "perím"! -:)))
mracik9
mesiar50,a nechcel by si sa z toho mäska preorientovať na koláčiky,pozerám že výdrž máš a o šikovnosti ani nehovorím :))
mesiar50
@sracz
Ďakujem ti milý priatelu.Tvoje pekné ohodnotenie si nesmierne vážim a ctím si ho.Učím sa a inšpirujem sa aj z tvojich receptov.Som nesmierne rád,že mám na vareche za priatela takého perfektného kulinára a dobrého človeka ako si Ty.
mesiar50
@mracik9
Naviguješ ma správne milá mráčik.Z učňovskými rokmi je to už 36 rokov mesiarčiny.Naozaj by to chcelo
nejakú zmenu.!Ďakujem Ti za pekný komentík
ywett
tak ja som len raz skúšala z odpaľovaného cesta a skončili v koši (to som mala 19 rokov) :-))...preto ťa obdivujem a chválim, krásne sa ti vydarili...možno sa ešte raz odhodlám :-)....a tiež mám také hrnce, kúpila som si celú súpravu, keď som sa vydávala...a ešte stále v nich rada varím, darmo, vtedy boli kvalitné..
mesiar50
@ywett
Ahoj ywett.No dnes už mám oveľa lepší a odskúšanejší rcp.Je od
jednej šéfkuchárky.Robil som tak profiteroles.Dnes už 5 x behom jedného týždňa.Nedám naň dopustiť.Hrnce mám aj ja už 28r.Sú naozaj dobré.Ďakujem ti pekne za pochvalu.Maj sa pekne.
ywett
už som videla aj ten druhý recept, tiež sa ti krásne vydarili....maj sa krásne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia