Kolieska z lineckého cesta
Natacha Pacal
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 19. decembra 2021
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 19. decembra 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Múku a cukor preosejeme do misy a zmiešame s kúskami masla, až kým nebudeme cítiť „piesok“. Kúsky masla sa musia stratiť. Potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, žĺtky a vypracujeme cesto. Necháme ho v chlade odležať minimálne hodinu.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2–3 mm a vykrojíme kolieska, polovicu s otvorom v strede. Poukladáme na plech vyložený papierom a pečieme pri 180 °C dozlatista.
- 3
Vychladnuté pečivo natrieme domácim džemom a spájame (lepíme spodnú plnú časť a vrchnú časť s otvorom).
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu