Linecké pečivo
Linecké pečivo

Kolieska z lineckého cesta

Natacha Pacal
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 19. decembra 2021
Kolieska z lineckého cesta
Foto: Pravda - Robert Hüttner
50 minút
príprava

Suroviny

300 g
200 g
100 g
2 ks
z 1 biocitróna




Postup

  1. 1

    Múku a cukor preosejeme do misy a zmiešame s kúskami masla, až kým nebudeme cítiť „piesok“. Kúsky masla sa musia stratiť. Potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, žĺtky a vypracujeme cesto. Necháme ho v chlade odležať minimálne hodinu.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2–3 mm a vykrojíme kolieska, polovicu s otvorom v strede. Poukladáme na plech vyložený papierom a pečieme pri 180 °C dozlatista.

  3. 3

    Vychladnuté pečivo natrieme domácim džemom a spájame (lepíme spodnú plnú časť a vrchnú časť s otvorom).

Diskusia k receptu

evanaaa
Krásne sú, vydarené, no bod aj by nie, veď je cesto robené podľa zásady, či pravidla 3:2.1.....pekné, pravidelné kolečká, lekvár tipujem na marhuľový.
evanaaa
...bodaj by nie.....škoda, že tu nie je ešte funkcia - opraviť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia